Alex

CeBIT: Bemutatták a Nokia 7610-et

A CeBIT 2004 kiállítás rögtönzött kifutóján a Nokia ismét reflektorfénybe került: a vállalat bemutatta első megapixeles kameratelefonját, a fényes felületű Nokia 7610 képkezelő készüléket.

A stílusos és vékony Nokia 7610 telefon az erőteljes képkezelési funkciók és a sokoldalú smarttelefon szolgáltatások együttesét nyújtja. A rubinvörös és fekete borításba burkolt készülék a Series 60 platform kínálta lehetőségek mellett fénykép minőségű fotók és videofelvételek gyors és kényelmes elkészítésére, tárolására és küldésére is képes. A háromsávos modell a tervek szerint 2004 második negyedévétől kétféle: GSM 900/1800/1900 és GSM 850/1800/1900 változatban lesz kapható.

A Nokia 7610 fotóiból pillanatok alatt nyomtatott kép készíthető, mivel a telefont Bluetooth kapcsolaton át köthetjük össze a nyomtatókkal. A készülék Kodak Printer alkalmazásával felvételeinket az interneten található virtuális fényképalbumba küldhetjük el, ahol akár papírmásolatot is kérhetünk róluk. A telefon 65 ezer színárnyalatot megjelenítő kijelzőjén tekinthetjük meg fotóinkat és a beépített kamerával készült videofelvételeket, emellett a beépített RealOne mobillejátszóval streaming videotartalmakat is megnézhetünk. A megapixeles (1152 x 864) kamera objektívje négyszeres digitális zoommal, és önkioldóval rendelkezik, és akár gyenge fényviszonyok között is készíthetünk felvételeket.


"A digitális képkezelés hihetetlenül sokrétű fejlődésen ment keresztül azóta, hogy az első digitális fényképezőgépek öt évvel ezelőtt megjelentek a tömegpiacon. 2003-ra már több fényképezőgépes telefont adtak el évente, mint digitális fényképezőgépet. Most lépünk be abba a korszakba, amikor a kamerás telefonok elterjedt képkezelő készülékké válnak"- mondta Juha Putkiranta, a Nokia Imaging részlegének alelnöke. "A Nokia első megapixeles képkezelő készüléke, a Nokia 7610 bemutatásával már nincs szükség külön fényképezőgépre ahhoz, hogy nyomtatásra alkalmas minőségű képeket készítsünk. A megapixeles fényképezőgép mindig a zsebünkben lesz, beleépítve a telefonunkba."

A nézegetés mellett a szerkesztés is lehetséges, rövid videofelvételeket vagy akár 10 perces zenés videoklippet is készíthetünk. A Movie Director alkalmazással a felhasználók a Nokia 7610 készülékkel leforgatott videofelvételt speciális eszközök, például zene, szöveg, új színek vagy mozgó tárgyak hozzáadásával saját filmjükké alakíthatják át. Az alkalmazás a különálló videofelvételeket automatikusan összevágja, illetve MMS-küldéshez optimalizálja a megszerkesztett felvételeket. Szintén újdonság a Lifeblog alkalmazás, amely tulajdonképpen egy telefonunkba épített digitális napló, melyet a számítógépre telepített programmal böngészhetünk, illetve megoszthatunk másokkal. A Nokia mellékeli az Adobe Photoshop albumot is, ahol rendszerezhetjük és szerkeszthetjük digitális felvételeinket.


A Nokia 7610 további fontos szolgáltatása között multimédiás üzenetküldés, e-mail, MP3/AAC zenelejátszó, Internet-böngésző, 72 Mb-ig bővíthető memória, USB, Bluetooth kapcsolat, és a Java technológia támogatása szerepel. A kis méretű és fényes, 118 grammos és 93 cm3 térfogatú telefonnal maximum három órát beszélhetünk, a készülék készenléti ideje pedig 250 óra. A telefon tulajdonosai emellett élvezhetik a Series 60-ra tervezett alkalmazások széles skáláját.

A készülék ára várhatóan 500 euró körül mozog majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #53
    Melyik telefongyártó csinálja másképpen? Tudsz esetleg egy példát is mondani?
  • Pheel #52
    Oké, félreértettük egymást.
  • Titan #47
    nekem úgy tűnik, mintha jobbkézre tervezték vólna...hm
  • Manoi #44
    De a telcsi tényleg ocsmány legalábbis az én szememnek...
    Olyan aranyos játék mint a 3300... :))
  • Manoi #43
    Azért én vigyáznék ezzel a kijelentéssel, mert lehet hogy a Pana a legjobban fogyó telcsi kínában, de amikor én ott voltam, akkor mindenkinek nokia fityegett a nyakában aki kicsit is adott magára...
    Jah és mondták is, hogy hosszú távon jobb és olcsóbb, mert nem megy tönkre... Szal
  • Pheel #42
    Mindennel csak a bajotok van? Ha design, akkor az a baj, ha nem, akkor az a baj...

    Nem egyszerűen tégla, hanem a legokosabb tégla :-P
  • Cat #41
    ez egy tégla
  • Pheel #40
    Egyébként Nokia siteja első negyedévet emleget...

    Ez itt.
  • Pheel #35
    Finneknél már kapni egy hónapja. Ide vajon mikor jut el? :(
  • Sliders #34
    72 MB-ig bővíthető memória? Gondolom a belső. Mert a nokia 6600-ás MMC kártyában a 256MB-it is kezeli. Valaki tud valamit?