Berta Sándor

A múlté lesz a PCMark 2002, jön a 3DMark 2004

Leállítja a PCMark 2002 számítógép-tesztelő program fejlesztését a Futuremark cég, és megszüntetik a termék támogatását is. A fejlesztők szerint a szoftver napjainkra technikailag elavulttá vált.

A cég szerint ma már megkérdőjelezhető, hogy a szoftver valóban megfelelő precizitással képes-e diagnosztizálni és mérni egy számítógép teljesítményét, és a finn cég a PCMark 2002 helyett a PCMark 2004-et ajánlja. A fejlesztők úgy vélik: utóbbi az aktuálisan kapható és használt hardveres számítógép-alkatrészekre van optimalizálva, ezen kívül több ponton javították a PC-k teljesítményének mérési folyamatát.

Az újdonságok közé tartozik például, hogy a tesztprogram a számítógép teljesítményének tesztelésekor nem használ úgynevezett szintetikus benchmarkokat. Ezek helyett a tesztelésben komoly szerep hárul az olyan, napjainkban szinte minden PC-n megtalálható programokra, mint a Windows Media Player, a DirectX 9 vagy a DivX.

Mint ismeretes a PCMark a finn vállalatnak nem az egyetlen ilyen célú terméke, hiszen a Futuremark ugyanis a számítógépek játékok alatti teljesítményének mérésére is kifejlesztett egy tesztprogramot, a híres 3DMarkot. Ennek hagyományosan évről-évre jelennek meg az újabb és újabb változatai, hogy a szoftver abszolút alkalmas legyen az új hardveralkatrészek teljesítményének tesztelésére is.

Jelenleg a 3DMark 2003 a 3DMark-sorozat aktuális tagja, de a Futuremarktól kiszivárgott információk szerint a fejlesztők már gőzerővel dolgoznak az új 3DMark-verzión. Ennek részleteiről a finn cég először csak március végén, a hagyományosan évente San Jose-ban megrendezett Játék-fejlesztői Konferencián (GDC) akar majd beszámolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #7
    ezek szerint nem csak nekem tűnt fel, hogy az egész cikkben semmi szó sincs a 2k4-ről...

    de amúgy nem csak ez maradt ki,:

    Mint ismeretes a PCMark a finn vállalatnak nem (ez)az egyetlen ilyen célú terméke,
  • Benedekco #4
    hmm úgy látszik törölték az 1. 2 hsz-t :D
    röhely!
    akkor is hülye a cím!!!