Spencer

Virgin Digital: az online zenepiac legújabb szereplője

Richard Branson brit milliárdos legújabb vállalata, a Virgin Digital saját digitális jukebox kifejlesztésén munkálkodik és még augusztus vége előtt be fogja indítani MusicNet nevezetű internetes zeneletöltési szolgáltatását.

A Los Angeles-i és londoni irodákkal rendelkező, nemrégiben alapított Virgin Digital a Virgin Group alvállalata, melynek többek közt részét képezi egyébként egy légitársaság, egy hanglemezkiadó cég, egy mobiltelefonos szolgáltató, illetve a Virgin Megastore kereskedő hálózat.

Zack Zalon, a Virgin Digital elnöke elmondta, hogy a vállalat a jövőben mobiltelefonok, kéziszámítógépek és egyéb fogyasztói elektronikus eszközök fejlesztésével kíván foglalkozni. A Virgin Digital első terméke egy olyan high-tech digitális jukebox lesz, melynek segítségével hozzá lehet majd férni a cég digitális zenei klubjához, hallgatni lehet a Virgin féle ingyenes internetes rádióadásokat, illetve többek közt akár zenei CD-ket is lehet készíteni. Zalon a jukebox-szal igénybe vehető online zenei szolgáltatás árazásával kapcsolatban nem kívánt konkrét információkat elárulni, azt mindenesetre elmondta, hogy a szolgáltatás mind eseti módon, mind pedig havi díjas előfizetés keretein belül elérhető lesz. Egyelőre nem nyilatkozhatok a szolgáltatás áráról, de mindenki biztosra veheti, hogy rendkívül versenyképes árakat fogunk megállapítani - nyilatkozta Zalon.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a Virgin Digital egy olyan, meglehetősen zsúfolt piaci szegmensbe kíván betörni, melyben versenyez például az Apple Computer, vagy a Roxio. Előbbi vállalat iTunes, utóbbi pedig Napster nevezetű szolgáltatása révén próbálja meg elhódítani a számítógépes felhasználók szívét. "Tisztában vagyunk azzal, hogy az eddigiekben már számos hasonló szolgáltatás indult, azonban ezzel együtt bízunk abban, hogy megfelelő időzítés és korrekt árazás révén sikeresek leszünk" - mondta Zalon, majd hozzátette, hogy a Virgin Digital a Microsoft féle WMA (Windows Media Audio) formátumot kívánja támogatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!