awender

Három megabites DSL a Deutsche Telekomnál

A Deutsche Telekom bejelentette, hogy megszünteti T-DSL 768 és T-DSL 1500-as csomagjait. Április elsejétől három új variánst jelentenek be T-DSL 1000, T-DSL 2000 és T-DSL 3000 néven. A megszűnő csomagok előfizetőit automatikusan magasabb sebességű csomagba sorolják be.

Ezidáig a csomagokat ISDN, illetve analóg kapcsolattal lehetett használni. Az analóg vonalra szerelt 768 kbites DSL csatlakozás ára 19,99 euro volt havonta, az ISDN-re kapcsolt pedig 12,99 eurót kellett fizetni. Az új DSL 1000-es csatlakozást a Telekom egységesen 16,99 euróért kínálja, így az analóg vonallal rendelkezőknek 18 %-kal olcsóbb lesz a hozzáférés, az ISDN-eseknek pedig 30 %-kal drágul. A DSL 1000-nél a feltöltési sebesség marad 128 kbit, a letöltési sebesség pedig 1024 kbit/s-ra nő.

A DSL 1500-zal rendelkezők számára a DSL 2000-re átállás olcsóbb hozzáférést jelent majd. Eddig DSL 1500-ért analóg vonalon 29,98 eurót, ISDN vonalon 22,98 eurót fizethetett egy német internet felhasználó. Az új tarifa mindkét vonalon egységesen 19,99 euróba fog kerülni. A feltöltési sebesség marad 192 kbit/s, a letöltési azonban 1536 kbit/s-ről 2048 kbit/s-ra nő.


Az új DSL 3000-as csomagért a Telekom 24,99 eurót kér. Feltöltési sebesség 384 kbit/s, letöltési sebesség pedig 3072 kbit/s. A Telekom a változtatástól azt reméli, hogy a felhasználók kilencven százaléka áttér a DSL 3000-es csomagra, míg a maradék 10 százalék megoszlik a DSL 1000-es és DSL 2000-es csomag között. Várakozásukat széleskörű közvéleménykutatásra alapozták. Az automatikus átállás azonban nem kötelező. Azon előfizetők, akik az átállás miatt haboznak, 2004. december 31-ig a régi tarifát fizethetik, majd szerződésüket felmondhatják. Amennyiben mégis váltanának, ezt a megadott időpontig bármikor megtehetik.

A Telekom felmérése alapján a felhasználók 98 %-ának átállítása technikailag problémamentes, a maradék két százaléknak azonban valószínűleg nem biztosítható a gyorsabb hozzáférés. Azonban ebben az esetben is az új tarifák érvényesek rájuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AtisH #76
  Azért maradjunk annyiban, hogy van baj a Matávval rendesen. (Nagyon jól tudják meddig lehet feszitni a húrt.)
 • AtisH #73
  Az aláírásgyűjtésnél valami jobbat kéne kitalálni, mert arra szarnak nagyívben. Vagy kormányszinten lehet hatni rájuk, vagy olyannal, ami a bevételüket befolyásolja. Mondjuk az aláírásgyűjtés kezdésnek szóba jöhet.
 • AtisH #71
  Sajnos a DT a Matáv szinte a teljes nyereségét kiviszi az országból. Ráadásul amig az emberek megfizetik azt az összeget amit kérnek a hazai ADSL/modemes internetért, addig eszük ágában sincs bőviteni. Szerintem aki változtathatna ezen az a kormány, de ők meg behódolnak a nyugat/EU előtt. Változtathatnánk mi is -előfizetők-, de mi szerintem jó kis magyar birkák vagyunk és hiányzik az összefogás, hogy ne csak a fórumokon siránkozzunk, irigykedjünk ahelyett, hogy tennénk valamit az ügy érdekében.
 • shabba #68
  Fel kell hogy világosítsalak de a Mo.-i ~600 ezer internet előfizetőből még 400 ezer modemen nyomul, durván 30%-os a szélessáv arány és ez még egy jó adat. Egy évvel ez előtt a fél millió netező mellett úgy 18%-os volt ez az arány.

  Eléggé álom világban élsz nem pedig a magyar valóságban, sok tízezer előfizetőnél a fatáv még úgy nevezett RLL megoldást használ amin még modemezni sem igen lehet mivel 9600baund a maximálisan elérhető sebesség.

  ADSL penetráció terén sem olyan rózsás a helyzet, elég megnézni a fővárost http://www.adsl.matav.hu/images/maps/budapest_adsl_nagy.gif én nem nevezném éppenséggel ezt 100%-os lefedettségnek az össz területhez viszonyítva nem olyan sok a piros terület. Márpedig ez az ország legjobban lefedett része az ADSL userek úgy 50%-a ide koncentrálódik. Én pl. Budapesten lakom a III. kerületben egy viszonylag jómódúnak számító lakótelepen. A népsűrűség 15000 fő/m2 ami üzleti szempontból elég jó piacnak számítana a kis lélekszámú településekhez képest, ennek ellenére a mai napig nincs ADSL és nem is nagy csipkedi magát vele a fatáv. Legutóbb 2004 nyár végére jósolták hogy talán lesz, ha egyáltalán lesz. És elég nehéz hinni nekik mert 2.5 éve azzal hitegetnek hogy hamarosan lesz ADSL.
 • awender #63
  A fenti árak a Deutsche Telekom DSL-ért kért árai. Erre tetszőleges díjcsomagot lehet kérni internet szolgáltatóktól. Vannak árban, vannak forgalomban, vannak időben korlátozott csomagok. Ezeket ki-ki kedve szerint állíthatja össze.

  Léteznek flat tarifák, melyek korlátlan forgalmat biztosítanak időbeli korlát nélkül.

  A fent leírt internet tarifákat azért nem részleteztem, ugyanis a Telekom-os DSL árak majd az összes hozzáférésre befolyással vannak.
 • JTBM #62
  Ha egy kicsit kidugjatok az orrotokat Nyugat Europaba, akkor rajonnetek, hogy a legtobb orszagban az 512-es ADSL kb. 40-60 Euro/ho. Viszont van sok olyan orszag, ahol van eltoltesi maximum, mondjuk havi 4GByte, ami elcseszi az egeszet. Itthon nagyon is jo az ADSL, persze ahol van. Az ara pedig kb. kozepkategoria.
  A fenti cikk pedig egy nagy halom szar, mert nem beszel az osszes koltsegrol, csak kelti a hangulatot.
 • horbykeee #58
  PFFFF 25EURÓ vagyis 6500 Ft a 3Mbites net atyaég nálunk a szar 0,5Mbites chello és ADSL 12000ft,szerintem már elég gazdag a UPC és a matávról nem is ejtenék szót megtehetnék az árcsökkentést mondjuk ennek a magas árnak ellenére is növekszik az előfizetők száma(én nem vagyok az)
 • DOGMAN #55
  Most dobta vissza a matáv harmadszor az ADSL kérelmemet (és még 10-15 másik emberét) egy Balatonparti kisvárosban, de ajánlanak helyette modemes 100 órát 9000Ft-ért..:)
  szal rohadjon meg a fatáv és azen keresztül a buzi dt is..
 • MrTressy #53
  hát igen romániához képest a magyar dsl árak lofax és ott a átlag fizetés 30k körül van lol
 • maggi #52
  s amit meg csucs hogy dsl-rol most kezdtek hallani az emberek s ilyen szolgaltatas nem is nagyon letezik (bukarestben, de nem otthoni felhasznaloknak)