76
-
AtisH #76 Azért maradjunk annyiban, hogy van baj a Matávval rendesen. (Nagyon jól tudják meddig lehet feszitni a húrt.) -
AtisH #73 Az aláírásgyűjtésnél valami jobbat kéne kitalálni, mert arra szarnak nagyívben. Vagy kormányszinten lehet hatni rájuk, vagy olyannal, ami a bevételüket befolyásolja. Mondjuk az aláírásgyűjtés kezdésnek szóba jöhet. -
AtisH #71 Sajnos a DT a Matáv szinte a teljes nyereségét kiviszi az országból. Ráadásul amig az emberek megfizetik azt az összeget amit kérnek a hazai ADSL/modemes internetért, addig eszük ágában sincs bőviteni. Szerintem aki változtathatna ezen az a kormány, de ők meg behódolnak a nyugat/EU előtt. Változtathatnánk mi is -előfizetők-, de mi szerintem jó kis magyar birkák vagyunk és hiányzik az összefogás, hogy ne csak a fórumokon siránkozzunk, irigykedjünk ahelyett, hogy tennénk valamit az ügy érdekében. -
shabba #68 Fel kell hogy világosítsalak de a Mo.-i ~600 ezer internet előfizetőből még 400 ezer modemen nyomul, durván 30%-os a szélessáv arány és ez még egy jó adat. Egy évvel ez előtt a fél millió netező mellett úgy 18%-os volt ez az arány.
Eléggé álom világban élsz nem pedig a magyar valóságban, sok tízezer előfizetőnél a fatáv még úgy nevezett RLL megoldást használ amin még modemezni sem igen lehet mivel 9600baund a maximálisan elérhető sebesség.
ADSL penetráció terén sem olyan rózsás a helyzet, elég megnézni a fővárost http://www.adsl.matav.hu/images/maps/budapest_adsl_nagy.gif én nem nevezném éppenséggel ezt 100%-os lefedettségnek az össz területhez viszonyítva nem olyan sok a piros terület. Márpedig ez az ország legjobban lefedett része az ADSL userek úgy 50%-a ide koncentrálódik. Én pl. Budapesten lakom a III. kerületben egy viszonylag jómódúnak számító lakótelepen. A népsűrűség 15000 fő/m2 ami üzleti szempontból elég jó piacnak számítana a kis lélekszámú településekhez képest, ennek ellenére a mai napig nincs ADSL és nem is nagy csipkedi magát vele a fatáv. Legutóbb 2004 nyár végére jósolták hogy talán lesz, ha egyáltalán lesz. És elég nehéz hinni nekik mert 2.5 éve azzal hitegetnek hogy hamarosan lesz ADSL. -
awender #63 A fenti árak a Deutsche Telekom DSL-ért kért árai. Erre tetszőleges díjcsomagot lehet kérni internet szolgáltatóktól. Vannak árban, vannak forgalomban, vannak időben korlátozott csomagok. Ezeket ki-ki kedve szerint állíthatja össze.
Léteznek flat tarifák, melyek korlátlan forgalmat biztosítanak időbeli korlát nélkül.
A fent leírt internet tarifákat azért nem részleteztem, ugyanis a Telekom-os DSL árak majd az összes hozzáférésre befolyással vannak. -
JTBM #62 Ha egy kicsit kidugjatok az orrotokat Nyugat Europaba, akkor rajonnetek, hogy a legtobb orszagban az 512-es ADSL kb. 40-60 Euro/ho. Viszont van sok olyan orszag, ahol van eltoltesi maximum, mondjuk havi 4GByte, ami elcseszi az egeszet. Itthon nagyon is jo az ADSL, persze ahol van. Az ara pedig kb. kozepkategoria.
A fenti cikk pedig egy nagy halom szar, mert nem beszel az osszes koltsegrol, csak kelti a hangulatot. -
horbykeee #58 PFFFF 25EURÓ vagyis 6500 Ft a 3Mbites net atyaég nálunk a szar 0,5Mbites chello és ADSL 12000ft,szerintem már elég gazdag a UPC és a matávról nem is ejtenék szót megtehetnék az árcsökkentést mondjuk ennek a magas árnak ellenére is növekszik az előfizetők száma(én nem vagyok az)
-
#55 Most dobta vissza a matáv harmadszor az ADSL kérelmemet (és még 10-15 másik emberét) egy Balatonparti kisvárosban, de ajánlanak helyette modemes 100 órát 9000Ft-ért..:)
szal rohadjon meg a fatáv és azen keresztül a buzi dt is.. -
MrTressy #53 hát igen romániához képest a magyar dsl árak lofax és ott a átlag fizetés 30k körül van lol -
#52 s amit meg csucs hogy dsl-rol most kezdtek hallani az emberek s ilyen szolgaltatas nem is nagyon letezik (bukarestben, de nem otthoni felhasznaloknak) -
#51 ja s en 400$-t fizetek 256kbps -ert (romania) -
#50 Olvasd el a hozzászólásokat is. A 17 euró csak a DSL vonal díjja, nincs benne az internetelőfizetés (ami 30 v. 60 euró). Persze így sem túl drága. -
shabba #48 Pontosan ez az oka a vidék hátrányának hogy minél távolabb kerülünk a BIX-től annál drágább a bérelt vonali kapacitás. És amíg ez nem változik addig vidék mindig hátrányban lesz. Pl. állam bácsi itt tehetne valami törvényi szinten ha akarna(de ugye tudjuk azt akarják amit a domináns szolgáltatók mondanak nekik). Ha pl. az állam arra kötelezné a piaci erőfölénnyel rendelkező szolgáltatókat hogy a bérelt vonalat egységes áron árulják vagyis ugyanannyi pénz legyen xMbps kapacitás akár a Victor Hugó utcában kérik akár Békéscsabán akkor hirtelen megszünnek vidék egyik óriási hátráltató tényezője. Persze ezt a nagy szolgáltatók soha sem hagynák mert költség oldalról számukra ez nem lenne előnyös. -
shabba #47 Eltaláltad azt az állampolgárok adójából és EU támogatásokból és GEANT pénzekből építik és tartják fönn. Vagy szerintem egy ilyen infrastruktórát ki tudtak volna építeni a kolikban szedett havi 500 pénzből?
http://www.hungarnet.hu/index.php?headline=infra&menu=menu-kapcs.html&text=infra2.html -
#39 nagy kunsz nekem ittis ennyit megy az adsl-em (najo kicsit tobbet ;) csak kozel kell lapni a telefonkozponthoz es adni egy rekesz sort a matavosoknak ;) -
TheZsenyka #34 3Mbit/sec az biza 384KB/sec... Kemény fél óra egy CD anyag... vagy kemény 3 és fél óra egy DVDR... :) -
TheZsenyka #33 Medgyessy bácsival nem vagy elégedett? Ő csak jót akar... -
#32 Azé Orbánt ne keverd bele a dologba! Ők segíteni is akartak,de sajna 4 év nem elég, ha ők lennének most biztos nem szívnánk is a fogunkat. Ő alattuk azért fejlődés indult meg!! De nem akarok itt politikát. Csak neked válaszoltam. -
#27 Teljesen mindegy, hogy kit kell okolni. Ebben az országban az ADSL és a többi nem azért van, hogy nekünk jó legyen, az a tizedleges szempont után jön csak, vagy még akkor sem. Itt gazdagodni kell előbb, tőkét halmozni, mert most ugye ez a divatos kifejezés és az államforma berendezkedése ezt kívánja meg. orbánok és meggyesik vagy hogy hívják - amíg itt vezető pozícióban lehetnek, addig egy matáv addig húzza rólunk a pénzt, amíg a többi pénzlehúzós társaság miatt már nem tudjuk majd egyiket sem fizetni és polgárháborúvá fajul az egész. Ha itt ekkora sávszélességekre kapcsolnának, először a havi költsége kb. 30ezer forint lenne alapból véleményem szerint. És valószínű, hogy úgy oldanák meg, hogy a szerződés időtartamán belül aki le akarná mondani, az becsekkelje előbb ennek a lóvénak a lehető legnagyobb részét. -
#21 A Deutsche Telekom Matáv-beli tulajdona 59,53%. Mig otthon "jótékonykodik" addig nekünk kiszívja a vérünket. :-(( -
Hutch #20 ööö vki pls mondja meg, hogy hogyha belépünk az EU-ba akkor nem lehet majd hogy megváltoznak ezek a mai előfizetési árak ? ez igy télleg nem okés hogy 384 es adsl havi 10k ... -
#19 de jó lenne egy igazi tökös komkurencia az axelero elmehetne a sunyiba, hihetetlen, hogy ebben az orszagban, mit megenged magának ez a cég! Hiába datanet, emternet, vnet, stb... az összes a matávtól béreli a vonalat! graaarrrrr!
Sajnálatos, hogy az emberek ki vannak szolgáltatva, és a lehuzzás megy!!!
Én már akkor elégedett lennék, ha az 512/128 lenne 16,99euro (amiért ugye a Deutsche Telekom még mindíg a gyorsabb DSL 1000-et adja)! -
#18 nekem lefele 1500.. felfele meg 256... de 30 euro kb -
#17 sziasztok!
itt taiwanon 1.5m/384 kb. 3500 forint. -
shabba #16 Japánban ADSL-eznek és folyamatosan fejlesztik ezt a technológiát, januárban térték át a 45Mbps-es változatra. Maga a technológia nem szinkron a feltöltési sebesség maximum 1Mbps lehet. Ami szinkran az a FTTH(fiber to the home) hálózati megoldás ott 100Mbps előfizetéseket árulnak. Egyébként a DSL sebessége erősen függ a távolságtól az elméleti maximum csak annál az előfizetőnél érhető el aki nagyon közel lakik a központhoz.
Múltkor írtam erről egy hosszabb hozzászólást, itt a link, ha megnézed a diagrammot látszik mennyire zuhan az elérhető sebesség a távolság függvényében.
http://pohly.adatpark.hu/cgi-bin/forum/showresult.php?fid=14&tid=634&pid=22464 -
shabba #15 Azért az enyhén túlzás hogy nem kerülne semmibe a sávszél bővítés. Az hogy az DSLAM portokon megemelik a sebességet az egy dolog de a hálózat többi részét is hozzá kellene igazítani különben hamar bedugulna(minden hálózat annyit ér mint a leggyengébb láncszeme). Fatáv hálózata utóbbi időben többször mutatta már a telítettség jeleit ha most hirtelen mindenki ADSL sebességét korlátlanra állítanák akkor szinte garantálható hogy az elméleti 8Mbps/800kbps sebesség nagy része elveszne a terhelt hálózaton. Kellene hozzá arányosan hálózatot bővíteni, külföldi sávszélesség kapacitást bérelni és ez bizony mind pénzbe kerül. -
shabba #14 A cikkben szereplő árak nem a teljes internetköltséget mutatják hanem csak a telkó felé fizetendő ADSL részt. Ahhoz hogy ebből internet legyen még kell hozzá venni az internetszolgáltatótól egy netcsomagot. Ez pl. T-Online esetén az 1Mbps-eshez további +30 euro, a 2 megáshoz +60 euro.
Így kerek a történek mert németben ebből a két árból jön össze az internet díja, míg idehaza egyfelé az internetszolgáltatónak fizetünk az ADSL után aztán az osztoszkodást a háttérben történik a telko és az internetszolgáltató között. -
MrTressy #12 hm azért 32mbit dslttöl nem rossz ;) én úgy tudtam max 4 mbit a maximális kakaó adslnél -
#11 Igen, igazad van, bizony jelenleg is egy DSL-1500 előfizu dija kemény 105,59 Euro (analód előfizu: 15,66 Euro + DSL előfizu 29,98 Euro + Internet előfizu 59,95 Euro)...
De akárhogy nézem, ez még mindig olcsóbb, mint itthon :) -
#10 Skacok szólok hogy ez a MAtávnak semmibe sem kerülne. Egyszer valamit elbaszhattak a központban és kb fél órájig 4mb/seccel!!!! Jött a DSL nem hittem a szememnek. Szal a technikai háttér nálunk is adott! Csak ki kell árulni ezt először!!
Ha mindenkinek ilyene lesz már akkor majd hozzák az újabat!
Ki van ez találva! -
Cat #9 szerintem a telefondijat nem kéne beleszámolni, ugyanis adslt más is adhat, nem csak az aki a vezetékes telefonvonalat biztosítja - és persze fordítva
ugytudom már ott is több szolgáltató van, és januártól már itt is megvan a vezetékes számhordozhatóság, és jópár nagy cég már váltott is -
Inquisitor #8 "azonban a telefon és a szörfözési díjjal együtt rögtön 66 euróra rúg ..."
Khmmm. És az hányad része OTT egy ember fizetésének? És itt mekkora része? -
Inquisitor #7 Utoljára akkor húztam fel magam ilyesmi híren, amikor Japán legnagyobb szolgáltatója inygér' felvitte az összes DSL (NEM Adsl!!!) előfizető 10Mbit/10Mbit sebességét 26/26-ra.
Amúgy Belgiumban vagy 1-1,5 éve van 4096/1024-es Adsl és vagy kemény 7000Ft-ba kerül.
Szvsz "picit" le vagyunk maradva. Amikor nálink bevezették a "modern" ISDN-t, akkor volt franciáknál havi 12e Ft az ADSL 384 ... az se tegnap volt. -
#6 előfizetési díjra gondolsz? Vagy a DSL fizetése mellett van még percdíj is? -
#3 akkor is anyádfaxtáv :DD -
#2 kbps... -
#1 nem biztos, hogy jól értem: 30euró 3Mbps??????
anyádfaxtávanyádfaxtávanyádfaxtávanyádfaxtávanyádfaxtávanyádfaxtávanyádfaxtávanyádfaxtávanyádfaxtáv anyádfaxtávanyádfaxtávanyádfaxtáv