Spencer

2004 a nyolc megapixeles digitális fényképezőgépek éve

A PMA (Photo Marketing Association) szakkiállítás keretein belül négy gyártó is előrukkolt vadonatúj fejlesztésű 8 megapixeles felbontású digitális fényképezőgépeivel.

A Canon, Konica Minolta, Nikon és Olympus újdonságok közös vonása az 1000 dollár, vagyis 210 ezer forint körüli ár, a 2/3 colos CCD képérzékelő, valamint a 3264 x 2448 pixeles felbontás. Egyik cég sem kívánta megnevezni, hogy melyik gyártó szállítja számára a képszenzort, azonban közismert, hogy jelen pillanatban egyedül a Sony gyárt 8 megapixeles felbontású képérzékelőt, mellyel egyébként a japán cég saját Cyber-shot DSC-F828-as kamerájában is találkozhatunk.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Canon PowerShot Pro1

A Canon-féle PowerShot Pro1 elsősorban fekete fémházáról, 2 colos folyadékkristályos kijelzőjéről és manuálisan tekergethető hétszeres optikai zoomjáról ismerszik meg. Maximális felbontás mellett 10 centiméterről, 5 megapixeles felbontás mellett pedig akár már 3 centiméterről kiváló minőségű makró felvételek készíthetők a masinával, mely egyébként RAW és JPEG formátumú képeket képes menteni. Lehetőség van 640x480 pixeles mozgóképek rögzítésére is, 15 képkocka/másdodperces sebesség mellett.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Konica Minolta DiMage A2

A Konica Minolta a most bejelentett DiMage A2 esetében az Anti-Shake nevezetű technológiára helyezte a fő hangsúlyt, mely arra hivatott, hogy kiküszöbölje a fotós kezének remegéséből eredő problémákat. A vállalat munkatársai elmondták, hogy az Anti-Shake-nek köszönhetően még maximális zoom mellett is mindig tűéles, bemozdulás mentes fényképek készíthetők. A hétszeres optikai zommal rendelkező újdonság 1,8 colos LCD-t tudhat magáénak, és RAW, TIFF, valamint JPEG formátumú képeket tud elmenteni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Nikon Coolpix 8700

A Nikon 8 megapixeles Coolpix 8700-as modelljének érdekessége az autófokuszt segítő illuminátor, mely rossz fényviszonyok mellett is jó minőségű képek készítését teszi lehetővé. A nyolcszoros optikai zoommal ellátott Nikon fényképezőgép maximális felbontás mellett másodpercenként 2,5 fotót képes készíteni, még pedig egymás után maximum 5 darabot. Figyelemre méltó, hogy a Coolpix 8700 640x480-as felbontás mellett is 30 képkocka/másodperc sebességű videókat tud rögzíteni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Olympus C-8080

Az Olympus C-8080 elsősorban ötszörös optikai zoomjáról, nagyteljesítményű TruePic Turbo képfeldolgozó processzoráról, valamint 1,8 colos LCD-jéről ismerszik meg. A masina TIFF és JPEG formátumú fényképeket, illetve M-JPEG videókat képes rögzíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nenad #16
    ez eleg ritka lehet, nyugodtan mondd meg a markat kivancsi vagyok, nagyon kivancsi...
    Egyebkent nekunk cannon eos300D van es elegge kiadja.
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos300d/
  • nenad #8
    talan nem veletlen van, hogy 5-6 megapixel felett majd az osszes gepen az objektiv cserelheto. Es azert egy ilyen gepre mar nem akarmilyen objektivet raknak.
  • Darth Sith #5
    jó kis gépek, kéne szerválni ilyet. :)
  • Pepito #4
    Egy kicsit, ha nem is elmeleti, hanem tapasztalati alapon szeretnek ellentmondani.
    En ugy talaltam, hogy azok a kepek, amelyeket nagyon nagy felbontasbol kicsinyitettem a PC-n 800*600-ra jobb minoseguek, mint amiket eleve ekkora felbontasban fenykepeztem. Pedig csak egy buta PSP 3.11-et hasznalok atmeretezesre.
  • TeszteloPontHu #2
    Ha tesztet keresel, ajánlom magamat...