Berta Sándor

Nem hagyja magát a Kazaa

Reagált a házkutatásokra a Kazaa fájlcserélő szolgáltatást létrehozó Sharman Networks cég. Az ausztrál vállalat felülvizsgálati indítványt terjesztett be a Sydney-beli bíróságon.

A Sharman Networks beadványában kifogásolja a megszégyenítő eljárást, a házkutatásokat. A cég azt szeretné elérni, hogy a helyi bíróság döntsön arról, hogy a rendőrségi razziák során lefoglalt különböző eszközök és dokumentumok felhasználhatók-e a későbbiekben bizonyítékként a vállalat ellen.

Mint ismeretes, a razziákat az ausztrál MIPI (Music Industry Piracy Investigations) kérésére végezte el az ausztrál rendőrség. A Sharman Networks azonban úgy véli, hogy a zenei szerzői jogvédő szervezet azért, hogy megkaphassa a házkutatásokhoz szükséges bírói engedélyt, számos részletet elhallgatott az ügyben eljáró bíró és bíróság elől. A vállalat úgy véli: ezáltal vált lehetővé, hogy olyan dokumentumokat és számítógépeket is lefoglalhassanak, amelyeket később fel tudnak használni a Kazaa-t életre hívó cég ellen.

A Kazaa "megalkotói" szerint az ártatlanságukra a bizonyítékok fellelhetők az amerikai és a holland bíróságokon. A Sharman Networks vezetői szerint amennyiben az ügyben eljáró hatóságokat és a felperes zenei ipari szerzői jogvédőket tényleg az igazság kiderítése érdekli, akkor nincs más dolguk, mint az egyszer már elhangzott és bemutatott bizonyítékokat bekérik a különböző törvényszékektől az Egyesült Államokból és Hollandiából.

A Sharman Networks tehát nem hagyja magát. Kérdés persze, hogy ez a reakció mire lesz elég? Sok minden fog eldőlni február 20-án, amikor előzetes döntést fog hozni az ügyben eljáró bíró, hogy elegendőnek találja-e a bizonyítékokat egy eljárás lefolytatásához, vagy sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!