Spencer

Négy új Fujifilm digitális fényképezőgép

A Fujifilm négy vadonatúj digitális fényképezőgéppel rukkolt elő, melyek közül kettő belépőszintű modell, kettőt pedig a professzionális fotósok igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki.

A kereskedelmi forgalomban egyik újdonság sem jelenik meg március előtt, és a legprofibb változat tulajdonképpen még éppen hogy csak elhagyta a tervezőasztalt. A FinePix A330 és a FinePix A340 típusjelzésű modellek a gyártó legújabb alsó kategóriás digitális fényképezőgépei. Mindkét verzió háromszoros optikai zoommal és többek közt makró üzemmóddal is rendelkezik és az elődmodelleknél jelentősen kisebb fogyasztással és könnyebb kezelhetőséggel büszkélkedhet.

Klikk ide! Klikk ide!
Fuji FinePix A330 és A340 - klikk a képekre a nagyításhoz

A gyártó munkatársai a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a 3,2 megapixeles képszenzorral szerelt FinePix A330 200 dollárba, vagyis mintegy 43 ezer forintba kerül, és előreláthatólag márciusban jelenik meg. A 4 megapixeles felbontású FinePix A340-es modell várhatóan májusban debütál a piacon, árcéduláján pedig 250 dollár, vagyis megközelítőleg 54 ezer forint lesz.

Klikk ide! Klikk ide!
Fuji FinePix S20 Pro - klikk a képekre a nagyításhoz

A professzionális digitális fényképezőgépek piacára pozícionált FinePix S20 Pro 6,2 megapixeles felbontású képérzékelővel büszkélkedhet és várhatóan márciusban jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, még pedig nagyjából 1000 dolláros, vagyis mintegy 215 ezer forintos áron. A hatszoros optikai zoomot felvonultató fényképezőgép 12,1x8,1x9,6 centiméteres befoglaló méretű, tömege pedig akkumulátorok nélkül 498 gramm. A FinePix S20 pro érdekessége, hogy a hagyományos USB mellett FireWire csatlakoztatási felülettel is rendelkezik.

Klikk ide! Klikk ide!
Fuji FinePix S3 Pro - klikk a képekre a nagyításhoz

A négy Fujifilm újdonság közül jelen pillanatban a FinePix S3 Próról lehet tudni a legkevesebbet. A fotómasina várhatóan valamikor az év második felében lát majd napvilágot és kereskedelmi ára is csak akkor derül majd ki. A FinePix S3 Pro készülékről annyi mindenesetre már ismert, hogy nem kevesebb mint 12,3 megapixeles felbontású és a FinePix S20 Próhoz hasonlóan Super CCD SSR képszenzor technológiával van felvértezve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BoSA #11
    Szerintem meg ez az objektív kicserélhető.
  • szaddam #8
    Ha kinagyítod a kamera képét akkor látszik, hogy az objektívra rá van írva, hogy a gyújtótávolságot 24 és 50 mm között lehet állítani. Ez, ha jól tudom 50/24 szeres zoomot jelent. Ami nagyjából kettő.
  • mir #7
    persze a profi gépekbe belefér a megpixel, én normális otthoni amatőr felhasználásról szóltam.
  • mir #6
    az azért nem valószínű, hogy 12 Mpixeles gépre van kéük(vagy van olyan tervező, amelyik hajlandó ilyet tervezni) 2* zoomot tenni.
    amúgy ez a Mpixel-hajsza szerintem egy kicsit túlzás már, nekem is 3 Mpixeles gépem van, de csak 1600*1200 vagy 1024*768 képeket készítek vele, mert ennél nagyobb felesleges. nyomtatva már az 1600*1200 is szerintem kifejezetten jó.
    mondjuk nagyítóval lehet, hogy kockás egy A/4esen, de ez kevéssé zavar.
  • sztavrosz #5
    A FUJI mindig is ott volt a spiccen. :))
  • Csatti #4
    Csak gondolom nem 8megás kártyát adnak majd hozzá... :)
  • Darth Sith #3
    jóvan, de te nem posztert csinálsz.. :D de a megapixel nem minden, hiába 12megapixeles ha 2xeres zoom van rajta. bár ahogy elnézem nem ez rossz gép, úgyhogy biztos hogy mindenből a maximum van rajta.
  • _Vegeta_ #2
    Jaja, 12MP nemsemmi, en meg itt teccelgek a 3,2MP-s gepemmel, hogy mien jo is masina...
    Fejlodunk... :>
  • GABOR16 #1
    "12,3 megapixeles felbontás" nem is rossz :-/