Rónai György

Májusban jönnek a Sony első Blu-Ray felvevői

Az első 405nm-es Sony Blu-Ray felvevők várhatóan májusban érik el a piacot. Két modell lesz megvásárolható, egy a professzionális célokra, és egy az üzleti adattároláshoz. Az egyik USB 2.0 csatolóval, míg a másik egy hónappal később Ultra 160 SCSI interfésszel érkezik.

Az SCSI modell várhatóan 3200 EUR (850 ezer forintos) áron lesz kapható, azonban az USB 2.0 csatolós várhatóan még ennél is drágább lesz, nagyjából 3400 EUR. A cég mindkét modellhez tervez automata lemezadagolókat is kiadni. A támogatott médiaformátumokat is maga a Sony gyártja, a PDDRW23 (egyoldalas, újraírható), valamint a PDDWO23 (egyszer írható) lemezek kapacitása egyaránt 23,3GB lesz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Az asztali változat - klikk a képekre a nagyításhoz

Mindkét meghajtó az oldalankénti 23,3GB-os adatsűrűség eléréséhez 405nm-es Blu-Ray lézer diódát alkalmaz majd. Az adatátviteli sebesség 9MB/s (CLV) lesz írásnál (CAV 3,8 - 9MB/s), ami csaknem a kétszerese annak, amit a jelenlegi DVD-RW meghajtók tudnak, és másfélszer nagyobb, mint a hagyományos magneto-optikai meghajtóknál. Ráadásul a maximális olvasási sebesség még a 11MB/s-ot (CLV) is elérheti (CAV 4,5 - 11MB/s). A teljes keresési idő (CAV esetén) 200ms, a beolvasás 6s, míg a lemez kiadása 3,5 másodpercbe telik nekik, és a meghajtó várhatóan 16MB beépített puffermemóriát is tartalmaz majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #27
    Kedves réndzsőr!

    Khmm... Ismered azt a mondást, hogy: akinek nem inge, ne vegye magára.!?

    Ne haragudj, ha félreérthető voltam, de nem azt irtam, hogy a LOTR rajongók mind egytől egyig szellemi sznobok, hanem hogy a szellemi sznobok a LOTR-al mint kult filmmel/könyvvel játszák az agyukat. Bár valószinüleg ha nem érezted volna magad érintve talán nem igy válaszolsz a szavaimra. Mint ahogy én most elengedem fülem mellett szavaidat, mert nem érzem magamra érvényesnek őket.
  • RangeR #24
    Hát,még ha nem te lennél a szellemi sznob, akkor jó is lenne a hasonlat, de, mivel nálad olyanabbat ritkán látok... de igazán annak sem vagy jó, így hirtelen felmérve a helyzetet...
  • Pharaoh #23
    Ezt a Blu-Ray felvevőt nem is ide szánják, hanem pl Japánba, stb. ahol már elég elterjedt a HDTV adás.

    Nem tudom, hogy miért jön mindenki a HDD hasonlattal. Ti mindent PC-vel vesztek fel a TV-ből? A Blu-Ray a VHS és a DVD recorder helyébe akar lépni.
  • NEXUS6 #22
    Hát ez az Eiki!
    Mutasson már valaki egyetlen olyan élő embert aki látott már HDTV-t -mert erre akartam Bettivel célozgatni indirekt módon!

    Davidus!
    Ne ijesztgessél már! A LOTR -ami szerintem a szellemi sznobok Titanic-ja -így is elég szörnyű volt, milyen lenne vágatlan formában? ÁÁÁÁÁÁÁ
    Amúgy voltál már vágószobában? Rosszabb mint egy mészárszék, azt garantálom, hogy amelyik film vágásán résztveszel, azt soha többet az életben nem akarod látni.

    Amúgy meg minek szenvednék azzal, hogy vegyek egy ilyet, a vágáshoz amúgy is fenn kell lennie a winyón a cuccnak, azt meg kapok 20 rongyért 120 gigásat.
  • crx #19
    Egy kicsit keveset tud enyi pénzért. Modjuk ha 230 Gb lene akor megérteném de csak 23 Gb ez meg egy pár DVD lemez. Árba most a dvd verhetettlen. Aki meg egybe szeretne látni nagy kapacitást vegyen egy nagy winyot.
  • Davidus #18
    Felrakhatják a filmet vágatlanul aztán te otthon összevéghatod a filmet ahogy akarod:) Vagy LoTR trilogia 1 cd-n? Ez mér jobban hangzik ?:D
  • Inquisitor #17
    "Csak attól félek, nehogy úgy járjon mint a MiniDisk. (PC-kbe nem jelent meg)"
    Pedig megjelent számítógéphez is. A dolog "sikerét" és elterjedését mutatja, hogy milyen sűrűn találkozunk vele. :)
    Másrészt a konkurencia (Nec/Philips?) DVD kompatibilis megoldása életképesebbnek tűnik, meg tán ólcsóbbnak is.

  • FtranX #16
    semmire, már ez is túl kicsi...
  • Eiki #15
    Hiába van HDTV-d, Betty továbbra is csúnya marad, mert szükség lenne HDTV minőségű adásra is, az meg azt hiszem csak Távol-Keleten és (talán) Németországban van :)
  • TeszteloPontHu #14
    A kultúra nem csapta ki nálad még a biztosítékot?