Spencer

Ingyenes Lindows fájlcsere hálózatokon keresztül

A Lindows bejelentette, hogy LindowsLive operációs rendszerét a jövőben P2P (Peer to Peer) rendszerű hálózatokon ingyenesen szeretné terjeszteni.

A LindowsLive révén a Linux-szal, mint operációs rendszerrel egyelőre csak ismerkedő kezdő felhasználók rendkívül egyszerű módon, CD-ről futtatva, számítógépre történő telepítés nélkül ismerkedhetnek meg a Linux és Windows vonásokat egyaránt felvonultató Lindows-zal. A LindowsLive a szoftverkereskedésekben korábban 29,95 dollárba, vagyis mintegy 6 ezer forintba került, és a világhálón közvetlenül CD-re írható formátumban is elérhető volt.

"Mindenkit biztosíthatok afelől, hogy nem vesztettük el az eszünket. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ki szeretnénk használni a P2P hálózatok nyújtotta előnyöket" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Michael Robertson, a Lindows alapítója és egyben vezérigazgatója. Robertson elmondta, hogy cégének az elmúlt időkben 100 ezer dolláros összegeket kellett fordítani azon letöltési szolgáltatásai üzemeltetésére, melynek keretein belül a felhasználók beszerezhették a kívánt Lindows operációs rendszert.

"A felhasználók számára mostantól lehetővé tesszük, hogy a LindowsLive szoftvert a különböző fájlcserebere hálózatokon keresztül is elérjék, ily módon jelentős mértékben csökkenthetjük működési költségeinket. Az új terjesztési módszer nem csak költséghatékony, hanem e mellett arra is alkalmas, hogy több millió P2P felhasználóhoz juttassa el termékünket. Nem titkoltan abban reménykedünk, hogy a LindowsLive-ot ingyenesen letöltő P2P felhasználók meglátogatják majd a Lindows.com-ot is, ahonnan különböző CNR (click and run) alkalmazásokat, webszűrőket, vírusirtó programokat és egyéb szoftvereket fognak vásárolni" - mondta Robertson.

Ide kapcsolódó hír, hogy a Lindows Hollandiában elvesztett egy ellene a Microsoft által indított bírósági pert. A redmondi szoftveróriás azt kifogásolta, hogy a Lindows elnevezés nagymértékben hasonlít a Microsoft bejáratott Windows terméknevére. A bíróság kimondta, hogy Hollandiában, Belgiumban és Luxemburgban nem lehet a Lindows termékeket reklámozni, illetve kereskedelmi forgalomban árulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #8
    Ismételni tudom magam: csöbörből vödörbe
  • Zoldalma #7
    Akkor a szokvanyos eljaras van. A Norton Ghosttal csinalt gyari CDt berakja es 5 perc alatt ujra fent van....csak az alatt meg sok a szemet....mar ha az Acer, Toshiba, HP CDibol indulok ki....
  • Pheel #6
    "ugyanis a számítógép felhasználók (és itt a felhasználókon van a hangsúly) 99%-a még életében nem látott és nem is akar látni OS Install programot, hanem inkább az OS-t előre felinstallálva veszik meg a gépeiket"

    Aha! És mi van, ha újra fel kell rakni? Akkor csöbörből vödörbe... :)
  • Yfel #4
    A Lindows nem a viszonteladókra koncentrál, hanem az OEM licenszekre. Ott sokkal több pénz van.

    Az elnökük szerint ugyanis a számítógép felhasználók (és itt a felhasználókon van a hangsúly) 99%-a még életében nem látott és nem is akar látni OS Install programot, hanem inkább az OS-t előre felinstallálva veszik meg a gépeiket. A Lindows nem a profi linuxosokra van kihegyezve, hanem a nagyon kezdő felhasználókra és ha azt akarja bárki, hogy az asztali felhasználásra elterjedjen ez az OS, akkor igenis szükség van egy ilyen cégre.

    Ebben teljesen egyetértek a cégvezetésükkel. Az OEM-eket kell megcélozni nem a viszonteladókat. Így mindenki jobban fog járni.

    Y
  • Pheel #3
    Annyi ingyenesen letölthető disztrib van, és ez semmivel sem jobb a többinél. Jóhogy nem ment pénzért...
  • Darth Sith #1
    lehet hogy majd beszerzem.. :)