Spencer

Megjelent a LindowsCD

A Linux operációs rendszer átlagfelhasználók által könnyebben emészthetővé tételével, illetve széles körben történő népszerűsítésével foglalkozó Lindows cég most egy olyan új operációs rendszert jelentett be, melyet közvetlenül CD-ROM-ról lehet futtatni.

A San Diegó-i székhelyű vállalat csütörtökön mutatta be a LindowsCD-t, melyet elsősorban azon felhasználók számára készítettek, akik akkor szeretnék csak kipróbálni a nyílt forrású Linux operációs rendszert, ha ehhez nem kell megbolygatniuk a számítógépükre telepített operációs rendszert, ami természetesen általában Microsoft-féle Windows. A LindowsCD ingyenes azok számára, akik korábban már megvásárolták a LindowsOS 4.0-t, vagyis a cég teljes értékű, hagyományosnak nevezhető operációs rendszerét, a LindowsOS 4.0-val nem rendelkező felhasználók pedig 29,95 dollár, vagyis mintegy hétezer forint ellenében vehetik birtokba a LindowsCD-t.

A LindowsOS 4.0 operációs rendszer tömörített verziójának tekinthető LindowsCD az eredeti szoftver legtöbb szolgáltatását megtartotta, így például többek közt a már jól ismert, Windows-szerű felhasználói felületet, a széleskörű multimédiás támogatást, illetve a Real Audio, valamint Flash kompatibilitást. Említésre méltó, hogy a felhasználók a LindowsCD segítségével minden további nélkül használatba vehetik Microsoft Word, PowerPoint, illetve Excel fájljaikat.

"Az átlagos felhasználók otthonaiban a fő asztali számítógép mellett általában nincs még egy olyan tartalék rendszer, melynek segítségével kísérletezni lehetne a különböző operációs rendszerek telepítgetésével. Erre a problémára jelent megoldást a most bejelentett LindowsCD, ugyanis esetében a felhasználóknak nincs más dolguk, mint behelyezni a CD-t a CD-olvasóba, és máris használhatják az új, alternatív operációs rendszert. Amennyiben végeztek a próbával, egyszerűen kiveszik a CD-t, és pillanatok alatt visszatérhetnek régi jól ismert szoftvereikhez" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Michael Robertson, a Lindows elnök-vezérigazgatója. Robertson szerint a kísérletező kedvű otthoni felhasználókon kívül várhatóan az iskolai oktatók és továbbképző központok is örömmel fogadják majd a LindowsCD-t.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aliens #4
    ja, nekem is van egy kereskedelmi szoftverem, akit érdekel letöltheti a démó verzióját 19,95 dollárért a http:\\www.penztakarokmindenaron.hu\remelemlesznekbarmokakikmegveszik oldalról.
  • aliens #3
    "LindowsCD ingyenes azok számára, akik korábban már megvásárolták a LindowsOS 4.0-t" - szóval akiknek megvan a teljes azok már nem kell fizessenek a démóért ...........
  • aliens #2
    ez pofátlanság, 7000HUF egy Linux demoért ?????
    és ez tényleg egy ingyenes operációs rendszer
  • IrkaBirka #1
    Javaslom keress a következőre: Knoppix.
    Amit a Lindows valójában a 7000HUF-ért ad az a support és a média (1 db CD). Ha van internet elérésed otthon, akkor akár a Click'n Run-t is használhatod (Lindows finkció telepítésre), ami tényleg jó ötlet. Amágy az egész nem más, mint egy linux disztribúció, tehát pl neetséges benne a SIS driverekkel való ellátottság ami pl azt jelenti, hogy kernelfordítás nélkül nem fog megszólalni az integrált hangkártyád és nincs 3d gyorsítás semmilyen formában.