Spencer

CES 2004: új termékek és szolgáltatások a Sonytól

A Sony Electronics a CES 2004 (Consumer Electronics Show) kiállításon számos új terméket, valamint egy internetes zeneletöltési szolgáltatást jelentett be.

A vállalat Connect nevezetű zenei szolgáltatása idén tavasszal fog beindulni, keretein belül pedig a felhasználók több mint 500 ezer zeneszámot érhetnek el, darabonként 99 centes áron. A CES-en működés közben is bemutatott szolgáltatás százszázalékosan a Sony tulajdonában van, és tudni lehet, hogy a Sony a Connect kapcsán az összes nagyobb hanglemezkiadó céggel szerződést kötött. Az ATRAC audió formátumra épülő Connect vezetője az a Jay Samit lesz, aki korábban az EMI kiadó vezérigazgatója volt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a napokban a RealNetworks indított hasonló szolgáltatást.

A Sony munkatársai elmondták, hogy a cég még az idén elő fog rukkolni a MiniDisc nagy kapacitású új verziójával, a HiMD-vel. Egy-egy HiMD lemez 1 GB-os kapacitással fog rendelkezni és körülbelül 7 dolláros, vagyis mintegy 1400 forintos áron lesz kapható. A Sony képviselői ezenkívül elárulták, hogy a cég termékskálája rövid időn belül négy HiMD lejátszóval, két NetMD lejátszóval, egy flashmemória alapú zenelejátszóval, valamint nem kevesebb mint nyolc ATRAC kompatibilis CD lejátszóval bővül.


A Sony új megnövelt kapacitású MD formátuma

Az elektronikai mamutcég standján megtekinthető a legújabb, 42 colos képátlóval rendelkező folyadékkristályos Sony televíziós készülék, egy 61 colos képátlójú Wega plazmatelevízió, valamint egy 12 colos képátlójú, hordozható szélessávú LCD televízió. Utóbbi újdonság segítségével nem csak TV-t nézni, hanem internetezni is lehet, természetesen vezetékek használata nélkül.

A Sony ezenkívül bemutatott egy vadonatúj Blu-Ray lejátszót, egy új Handycam kamkordert, egy DVD Dream Theater nevezetű házimozi rendszer újdonságot, valamint előadást tartott a kétrétegű DVD írási technológiáról. Ezzel párhuzamosan pedig szó esett arról, hogy a vállalat Vaio 505 termékcsaládja új notebook modellel bővül, konkrétan az X505-tel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    jó cuccok. :)