Rónai György

Közzétette 2003-as toplistáit a Google

A Google listái jól tükrözik a 2003-as év szellemét, mely szerint az emberek legtöbbször pletykák, és sztárok után kutatva használták a keresőt. A Brit toplistát Charles herceg vezeti, azokkal a pletykákkal, amelyek közlését a nyomtatott sajtónak már megtiltották, míg a globálisat Britney Spears, akit az ifjú varázsló, Harry Potter követ.

Az angol listában szerepel Michael Jackson, Micimackó, vagy a rögbi sztár Jonny Wilkinson is. Olyan újak mellett, mint például Paris Hilton, a régi nevek is megtalálhatóak, úgymint a Simpson család, vagy David Beckham. Micimackó figurája egyébként valószínűleg egy jogi vitába való keveredés folytán lett ennyire népszerű, ugyanis a Slesinger család decemberben még OJ Simpson ügyvédjét, Johnie Cochrant is felfogadta, hogy képviselje a vádaikat a Walt Disney ellen.


A globális listát Britney Spears, és Harry Potter vezeti, őket követi a Matrix, utánuk nem sokkal pedig meglepő módon az iraki események, hírek után kutattak a legtöbben. Ami a képek keresését illeti, az első helyen Eminem végzett, majd David Beckham, utánuk pedig az újonc Orlando Bloom képei iránt érdeklődtek a legtöbben. A keresett nők első három helyén nem történt változás, a tavalyihoz képest, még mindig Britney, Jennifer Lopez, és Pamela Anderson vezetik a listát, de például Kylie Minogue egyátalán nincs is benne a top 10-ben.



A Google a kimutatásait egyébként több mint 55 milliárd keresés alapján állította össze, és amint látszik, még mindig a sztárok, a sport és a kulturális trendek után kutattak a legtöbben, szemben a Yahoo múlt heti közzétételével, amelyben a Kazaa nevű file megosztó program került az első helyre. Ugyan a Kazaa nincs benne a Google listáiban, azonban náluk például a RIAA-val (Recording Industry Association of America) kapcsolatos hírek az ötödik helyen végeztek. A Google összes 2003-mas évre vonatkozó országokra, és nagyobb eseményekre (Irak, SARS vírus, Columbia katasztrófa stb.) lebontott listája IDE KATTINTVA érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #8
    ezekörül csak a simpsonra vok büszke.. :D egyébként gy olyat nem találtam köztüka mit én is kerestem volna. jah de, dragonball. :D
  • Csatti #5
    Jéé Marilyn Manson a férfiaknál van... ...oké csak vicceltem :)))
  • Munch #4
    Ez legalább olyan primitívség, mint a chat.hu-zás a sulikba...
  • Munch #2
    Érdekes, én ezek közül egyikre sem emléxem hogy kerestem volna... :D
  • [HUN]PAStheLoD #1
    azért a simpsons jól szerepelt ;]