SG.hu

Toleráns angol munkaadók

[E-kereskedelem] Az angol munkaadók kétségkívül kiveszik részüket a rekord mennyiségű karácsonyi vásárlások létrejöttéből, hiszen már azzal is hozzájárulnak a csúcsdöntéshez, hogy dolgozóikat hagyják munkaidő alatt ajándékok után böngészni - derül ki egy felmérésből.

A SurfControl közelmúltban végzett felmérése során 2700 IT-vezetőt kérdezett meg. Az eredmények alapján 5 angol cég közül három nem korlátozza az online vásárlási site-okhoz való hozzáférést az alkalmazottak számára. A szigorítások pornóoldalakra, illetve web alapú e-mailre szűkülnek, hiszen az előbbihez való hozzáférést a megkérdezettek 97 %-a, az utóbbit 45 %-a blokkolja.

Az IDC piackutató elemzése szerint az alkalmazottak által bonyolított internethasználat 30-40 %-a nem kapcsolódik az üzleti tevékenységhez - még az ünnepi készülődés kezdete előtt sem. A nem üzleti jellegű internetezés aránya évente mintegy 10-15 %-kal növekszik az IDC egyik elemzője, Brian Burke szerint. A munkához kapcsolódó netezés növekedésével párhuzamosan nő az egyéni célú internetezés is az irodákban. Susan Getgood, a SurfControl ügyvezető igazgatója elmondta, sok cég bízik meg dolgozóiban a munkaidő alatti internetezést illetően mindaddig, míg nem válik belőle termelékenységi probléma. Eszerint a cégek lehetnek toleránsak az online vásárló dolgozókkal szemben, a figyelmet pedig a visszaéléseket elkövetőkre fordíthatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!