SG.hu

Az Európai Bizottság a tíz legjobb európai munkaadó közé sorolta a Microsoftot

Az Európai Unió munka- és szociális ügyekért felelős biztosa, Anna Diamantopoulou bejelentette, hogy a Microsoft Európa tíz legjobb munkaadója közé tartozik. Az Európai Bizottság és a Great Place to Work (GPW) Intézet most első ízben készítette el ezt a komoly elismerést jelentő rangsort. A GPW immár 20 éve minősíti és rangsorolja világszerte a munkahelyeket.

Több mint ezer európai vállalat közül választották ki a Microsoft belga, francia, német és ír leányvállalatát. A vállalatok értékelésekor a hitelesség, az integritás, a dolgozók tisztelete, az igazságosság és az egyenlőség, a büszkeség és a bajtársiasság volt a szempont.

Jean-Philippe Courtois, a Microsoft európai, közel-keleti és afrikai régiójának vezérigazgatója a következőket mondta: "Egy olyan cég, amely energikus jövőképet alakít ki, és amely egyértelműen tudja kommunikálni ezt a jövőképet a szervezetén belül, számíthat arra, hogy alkalmazottai erős motivációval végzik munkájukat. Ez a díj dolgozóink lelkesedését dicséri, a vállalat és a dolgozók közötti kölcsönös elkötelezettséget jutalmazza. Csak akkor lehet egy vállalat a "legjobb munkaadó", ha a dolgozói is a legjobbak".

Az Európai Bizottság azért kezdeményezte a "legjobb 100 európai munkaadó" kiválasztását, hogy kialakíthassa a magas színvonalú emberierőforrás-gazdálkodással szembeni elvárásokat. Minél inkább ennek megfelelő személyzeti gyakorlatot folytat egy munkaadó, annál termelékenyebb és versenyképesebb lesz annak szervezete, köszönhetően munkavállalói motiváltságának. Az ilyen munkaadók állandó és egyenlő figyelmet szentelnek az egyének és a vállalkozás fejlesztésének, a változatosság előmozdításának és a nemek közötti helyes egyensúlynak.

A jó munkaadók ideális munkahelyet biztosítanak, ahol a dolgozók bíznak vezetőikben, büszkék munkájukra és örömmel működnek együtt munkatársaikkal. A jó munkaadó tehát nem csupán megfelelő fizetést vagy érdekes javadalmazási csomagot nyújt. Az első 100 munkaadó között azok az élenjáró szervezetek találhatók meg, ahol a dolgozók megbecsülik magukat, a munkájukat és a vállalatot, amelyért dolgoznak.

2002. márciusa és decembere között az Európai Unió tizenöt tagállamának 1000 vállalatánál közel 125 000 alkalmazott kapta meg ugyanazt a kérdőívet, valamint a felkérést, hogy vegyen részt a Great Place to Work Europe által végzett felmérésben.

A beérkező válaszok és az országos rangsorok alapján a Bizottság és a GPW együtt választotta ki Európa 100 legjobb munkaadóját. A lista nincs rangsorba állítva, de a Bizottság külön kiemelte belőle az első 10 céget. A Microsoft az első tízbe tartozó többi munkaadóval együtt hivatalos elismerésben részesült egy ünnepség keretében, amelyet ma tartottak Brüsszelben, házigazdája pedig Anna Diamantopoulou volt.

Ez alkalommal került sor először Európa legjobb 100 munkaadójának kiválasztására. Az Egyesült Államokban és több más országban már hosszú ideje létezik ez az éves rangsor, köszönhetően a Fortune nevű amerikai üzleti hetilapnak.

A jelöléssel, a rangsorolással és a vizsgálat módszerével kapcsolatos további információk, valamint az Európai Bizottság, a Great Place to Work különböző webhelyeire és az országos ranglistákra mutató hivatkozások a következő webhelyen találhatók: http://www.eu100best.org.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!