Rónai György

Ferrari digitális fényképezőgép

Az Olympus ma jelentette be, hogy a "Ferrari Digital Model 2003" nevű digitális fényképezője a december 12-14 között megrendezendő Photo & Imaging Asia Exhibition keretében már megvásárolható lesz. Ez a világ első Ferrari dizájnos digitális fényképezője.

A Ferrari S.p.A. által dedikált fényképezőből mindössze 10,000 darabot gyárt az Olympus világszerte, ezzel reklámozva, hogy az Olympus hivatalos támogatója lett a Ferrari Scuderia Forma 1-es csapatnak. A dedikált modell az Olympus Stylus 400 4 MP modelljére épül, és a gyártó elmondása szerint kinézetével tükrözi a Ferrari szépségét, erejét és minőségét is. A kamera teste Ferrari-piros, a lencse fedelén pedig ott díszeleg a "Cavallino Rampante - Pranching Horse" logó is.

Korlátozott példányszám, exkluzív tulajdonságok. Ha bekapcsoljuk a fényképezőgépet a színes LCD kijelzőn a Ferrari nevét és logóját láthatjuk, és hogy az egyediséget még jobban kihangsúlyozzák, a fényképező aljára egy egyedi sorszám is rákerült. Mellékletként még egy Ferrari autogramos kártyát is kapunk, amelyet Michael Schumacher és Rubens Barichello is aláírt.

Hogy a gép ne csak a Ferrari motorsport rajongóit kápráztassa el, a gyártásához felhasznált anyagok is prémium minőségűek. Megfelel az IEC 529 IPX4 szabványnak is, mely alapján teljesen cseppálló, bármilyen irányból érkező fröccsenés ellen, tehát akár esőben, vagy hóesésben is nyugodtan használhatjuk. A kiváló képminőségért a nagyfelbontású lencse és a 4 megapixeles CCD a felelős. A teljesen automatikus működésnek köszönhetően egyszerűen kezelhető, és több előre beállított profil közül válogathatunk, a fényképezési szituációtól függően. 4 előre beállított fehérszín kalibráció mellett automata üzemmódra is képes.


Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

A Ferrari Digital Model 2003-ban még néhány beépített képszerkesztési funkció is van, amelyekkel a felvett képeinket már a fényképezőben alakíthatjuk. 15 FPS mellett, 320x240-es felbontású 16 másodpercnyi, vagy 160x120-as felbontás mellett akár 70 másodpercnyi videó rögzítésére is képes QuickTime Motion-JPEG formátumban. Normál körülmények között a készülék lítium eleme kb. 150 felvétel tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel.

Egyetlen hátránya a csilli-villi készüléknek azonban mégiscsak van, méghozzá a bruttó 1,099 dolláros ára, szemben az alap Olympus Stylus 400 4MP 349 dollárjával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laxxus #24
    Legalább egy komolyabb Olympus gépet "csicsásítottak" volna ki a Ferrari-buziknak! Középkategóriás gép felsőkategóriás áron, de cserébe nem akármilyen színe van: "FERRARI PIROS!!!!". Nem semmi bakker. E' má' valami!
  • Darth Sith #22
    ilyen kell nekem. :)
  • TeszteloPontHu #20
    Azt nem tudom, hogy itt ki fizetett kinek: Az Olympus a Ferrarinak, hogy használja a logóját, vagy a Ferrari az Olympusnak, hogy készítsen egy ferraris változatot?
  • Punker #14
    figy ezeket a rajongóknak csinálják azok meg nem az árat nézik hanem azt hogy piros legyen :))))
  • bandia #13
    De nagy fos:)) Ekkora marhaságot! Mikor lesz Ferraris óvszer???:)
    Már laptop is van, de az is kva drága, fele annyiért kapok egy jó teljesítményű laptopot, és az nem is piros:D
  • Punker #12
    ezeket a képeket már valamikor nyáron láttam itt SG-n, amúgy az Olympus jó gépeket csinál......
  • [HUN]PAStheLoD #9
    de mért Olympus?!?! Mért nem egy nikon v, egy canon?!
  • b #7
    f.a.sz.a. kell, pontosabban, kellene. :(
  • Flashy #6
    10000 darab <-> autogramos kartya amit a 2 versenyzo alairt
  • CSOCSO #5
    lol