Spencer

Robbanás előtt az MP3-lejátszók piaca

A Jupitermedia érdekeltségi körébe tartozó Jupiter Research piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy a következő három esztendőben évente mintegy 50 százalékkal fog növekedni az MP3-lejátszók piaca.

A piackutatók szerint az idei esztendőben mintegy 3,5 millió digitális zenelejátszó berendezés talál gazdára világszerte. Az előrejelzések azt mutatják, hogy a jövő évtől kezdődően jelentősen meg fog nőni az integrált merevlemezzel felszerelt audiolejátszók piaci részesedése, vagyis ezen eszközök szépen lassan elkezdik majd kiszorítani a piacról a jelentősen kisebb tároló kapacitással rendelkező, flashmemória alapú termékeket.

2006-ban már olyan jelentős mennyiségű MP3 lejátszó fog forgalomba kerülni, hogy ezen eszközök piaca komoly bevételi forrásokat fog jelenteni a digitális zenei felvételek kereskedelmével foglalkozó cégeknek - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Jupiter Research egyik szakértője, majd hozzátette, hogy a legfrissebb adatok szerint az Egyesült Államokban a digitális zenelejátszó vásárlását tervezők több mint fele, közel hatvan százaléka úgy vélekedik, hogy a közeljövőben az interneten keresztül vásárolja meg a neki tetsző zenei felvételeket.


RCA RD2840 Lyra 40 GB és Creative Nomad Zen NX 30 GB

David Card, a Jupiter Research alelnöke és egyben kutatási részlegének az igazgatója elmondta, hogy az MP3 lejátszók idén karácsonykor várhatóan még nem lesznek olyan népszerűek, mint például a DVD lejátszó berendezések, azonban ezen eszközök népszerűsége az elkövetkezendő években rendkívül dinamikusan fog növekedni. Card felhívja a figyelmet arra, hogy az Apple Computer hordozható zenelejátszója, az iPod, illetve online zenei szolgáltatása, az iTunes Music Store teljesen új lendületet ad a zenei iparnak, és az Apple Computer csak egyike azon cégeknek, melyek a közelmúltban ilyen termékekkel, illetve szolgáltatásokkal rukkoltak elő.

Ismeretes, hogy a nagyobb számítógépgyártó cégek közül nemrégiben többek közt a Dell és a Gateway dobott piacra integrált merevlemezes hordozható digitális audiolejátszókat. Fizetős formában ugyancsak nemrégiben újraindult a Napster szolgáltatás, valamint friss hír, hogy az üdítőitalok forgalmazásával foglalkozó Coca Cola 2004 elején indítja be internetes zeneletöltési szolgáltatásait. A Coca Cola zenei adatbázisa az öt legnagyobb hanglemezkiadó vállalat több mint 250 ezer zenei felvételére épül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zakika #15
    gondolom magadbol indulsz ki
    mar csak az alairasodbol gondolom (tudot, ahova el akarsz menni)
  • [HUN]PAStheLoD #14
    szerintem bőven elég a Discman ami tud mp3-at lejáccani esetleg újraírhatót (az se mániám) meg bírja soká az akku :)
  • [HUN]PAStheLoD #13
    minek!? elcseréli CD-re :P

  • zakika #11
    kulonben a cimemet is megadhatom ha elkuldod
  • zakika #10
    kulonben elfogadnam, mert ugyanis nem tanultam magyar helyesirast + mindig melleutok
  • gz8 #8
    Én inkább egy Kis magyar helyesírás című könyvet tennék a fa alá zakikának
  • silanor #7
    Ez legyen a legnagyobb problemad...
  • zakika #6
    tehat ami varhato emberi aron... DVDwriter (remenyek szerint double layer), asztali DVD divx tamogatassal, mp3 lejacco... ja es digitalis kenykepezo (kameram mar van)

    mit vegyek jovo karacsonyra? sot, mit vegyek most karacsonyra
  • Bradley #4
    Eddig is volt 30-40 gigás mp3 lejáccó csak horribilis áron... 100 ropi felett... Thmosonnak is... Iriver-nek is... meg a nomad...
  • selwik #3
    Na 30-40Gb kapacitású mp3 playereknek már van értelme ha emberi áron adják.

    Kíváncsi vagyok az audio cd mikor szorul ki. Az mp3 sokkal könnyebben kezelhető, kényelmesebb. Lassan jönnek gondolom az asztali mp3 lejátszók is. A fejlődés útjába immár csak a jogi szervezetek állhatnak.