Gege

Kábelhiba bénította meg az internetet Angliában

Az Egyesült Államokat Dániával, Németországgal, Hollandiával, Franciaországgal és az Egyesült Királysággal összekötő, társult telefontársaságok tulajdonában levő TAT-14-es száloptikai kábel tegnap délutáni meghibásodása miatt sokáig megbénultak a telekommunkiációs szolgáltatások.

"A France Telecom kábelhajót küld a helyszínre; cél a hiba lokalizálására és a kábel megjavítása" - mondta a Britsih Telecom (BT) szóvivője, hozzátéve, hogy a hiba oka egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, mennyi ideig tarhat a javítás.

A TAT-14 egy kettős, kétirányú kábelgyűrű, tehát egy egyszeres fizikai behatással nem lehet megtörni, hiszen az adatáramlás a gyűrű másik szakaszán levő országok közt zavartalanul tovább folyhat. Az amerikai partok közelében pár hete ugyanez a kábel hibásodott meg, melyek eredményeképpen a beépített redundancia működésképtelen volt a keddi meghibásodás idején. A BT szóvivője szerint az amerikai oldalon fellépett hibát a hét végére valószínűleg kijavítják, így a hálózat ismét online lehet.

Vanessa Evans, a London Internet Exchange (LINX), szóvivője szerint a meghibásodott kábelen, mely az Egyesült Királyság majdnem teljes internet-forgalmát, illetve Európa internetes forgalmának több mint felét bonyolítja, mintegy 2 gigabit/másodperces forgalomcsökkenés volt észrevehető. A LINX legnagyobb adatátviteli sebessége 32 gigabit másodpercenként. Evans hozzátette, internetes adatforgalomban semmilyen fennakadás nem volt, mert más hálózatokat vettek igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #3
    jaja.. .a külföldre irányuló szinte át se megy bix-en!
  • shabba #2
    Azért a mi kis BIX-ünknek is hozza a maga 5 Gbps-es maximumát. Ahhoz képest hogy elég kicsi ország a miénk és nincs semmi jelentős tranzit forgalmunk nem olyan rossz az sem. Ráadásul az utóbbi időben lett pár direkt peering egyes szolgáltatók között ez is levesz nem keveset BIX forgalmából.
  • HuAn82 #1
    "A LINX legnagyobb adatátviteli sebessége 32 gigabit másodpercenként."

    Aztakurva!!!