SG.hu

A HP kibővítette szerverportfólióját

A HP ma bemutatott új HP Integrity és ProLiant szerverei, valamint fürtözött Linux-rendszerei tovább bővítik a vállalat lehetőségeit a feltörekvő piacokon és a hagyományos nagyvállalati ügyfelek körében. A növekvő vállalatok szükségleteire egyszerű megoldást nyújtó rendszerektől a műszaki környezetekben és nagyvállalati adatközpontokban használható nagy teljesítményű kiszolgálókig terjedő kínálattal a HP új mércét állít a 32 és 64 bites számítástechnikában.

A ma bemutatott új termékek:

  • A HP már eddig is egyedülállóan széles Itanium alapú szerverválasztékát tovább bővítő, nagy teljesítményű és kis helyigényű négyprocesszoros HP Integrity rx4640, nyolcprocesszoros HP Integrity rx7620 és 16 processzoros rx8620 rendszerek;
  • Kis- és középvállalkozásoknak, illetve nagy teljesítményigényű műszaki számítástechnikai ügyfeleknek szánt, versenyképes árú HP ProLiant 100 sorozatú szerverek - köztük a sorozat első tagja, a HP ProLiant DL140;
  • HP XC3000 és XC6000 Linux-fürtök magas teljesítményelvárásokat támasztó műszaki számítástechnikai ügyfeleknek.

    "A szerverpiacon megváltoztak a játékszabályok, és ez egyértelműen a HP-nek kedvez" - jelentette ki Scott Stallard, a HP nagyvállalati tárolókért és szerverekért felelős alelnöke. "Az ügyfelek rekordszámban választják a HP szervereit adaptív infrastruktúrájuk megalapozásához. Ez ékesen bizonyítja szemléletünk és ipari szabványokra összpontosító, célzott innováció iránti elkötelezettségünk sikerét. A ma bemutatott termékek is ennek jegyében születtek."

    A megnövelt teljesítménynek, skálázhatóságnak, a magasabb rendelkezésre állásnak, az alacsonyabb TCO-nak és a több operációs rendszer támogatásnak köszönhetően töretlenül nő a HP Integrity rendszerek piaci népszerűsége. Nemrégiben például a CBS Broadcasting Inc., a CitiStreet, CompUSA Inc., a First Trust Corporation és a Home Shopping Network is ezt a családot választotta működése támogatására.

    "Egy közelmúltban végzett teszten a HP Integrity rx5670 szerver 80 százalékkal mérsékelte adatbázis-adataink feldolgozási idejét. Kiderült, hogy a HP Integrity szerverek és a Windows 2003 - illetve adatbázisoknál az SQL 2000 - együttes alkalmazásával szert tehetünk az egyik legkritikusabb üzleti alkalmazásunk által megkövetelt, magas szintű teljesítményre. Ráadásul az Integrity szerver kivételes skálázhatósága és rugalmassága a jövőbeni feladatok szempontjából is előnyös" - jelentette ki Amy Berkowitz, a CBS Broadcasting Inc. tévétársaság informatikai vezérigazgató-helyettese.

    A HP élvonalbeli alkalmazásszoftver-fejlesztő partnerei és a szoftverágazat vezető vállalatai egyaránt támogatják főbb alkalmazáscsomagjaikkal a HP Integrity családot. Jelenleg közel 1000 alkalmazás futtatható ezeken a szervereken HP-UX, Linux és Microsoft Windows Server 2003 operációs rendszerek alatt. 2004 közepéig terv szerint több száz új OpenVMS alkalmazással bővül a kínálat.

    "A BEA WebLogic licencek több mint 35 százalékát HP szerverplatformon futó szoftverekhez adjuk el, tehát ügyfeleink minden bizonnyal felismerték a HP és a BEA közös megoldásaiban rejlő erősségeket és rugalmasságot" - állapította meg Olivier Helleboid, a BEA Systems termékekért felelős alelnöke. "A HP kibővített Integrity szervercsaládját a BEA WebLogic Platform 8.1-es változatával ötvözve ágazatvezető ár-teljesítmény arányt tudunk nyújtani a HP-UX, Linux és Microsoft Windows 2003 alatt futó nagyvállalati alkalmazások használóinak. Örülünk, hogy az átállás ennyire egyszerűen és zökkenőmentesen sikerült."

    A kétprocesszoros szerverektől a 64 processzoros Superdome rendszerekig terjedő HP Integrity portfólió kiemeli az ipari szabványokra épülő innovációk előnyeit. Az ügyfeleknek többé nem kell lemondaniuk az ágazatvezető teljesítményről, ha élvezni szeretnék a szabványalapú rendszerek rugalmasságát. A HP új középkategóriás rendszerei például határozottan maguk mögé utasítják az IBM és a Sun hasonló gépeit: akár kétszer akkora teljesítményt nyújtanak azonos processzorszám mellett.

    Az ágazatban egyedül a HP Integrity szervercsalád képes mindhárom, széles körben használt operációs rendszert futtatni: a legnépszerűbb UNIX-operációs rendszerként számon tartott HP-UX 11i-t éppúgy, mint a Linuxot és a Microsoft Windows Server 2003-at. Jövőre az OpenVMS is felkerül a támogatott operációs rendszerek listájára.

    A kis- és középvállalkozások szegmensében, valamint a nagy teljesítményű műszaki számítástechnika piacán jelentkező igényekre reagálva a HP újabb sorozattal bővítette a világ legnépszerűbb szabványalapú szervercsaládját. Az általános terhelésre tervezett HP ProLiant 100 sorozat alapszintű rendelkezésre állást nyújt, mérsékelten bővíthető és maximálisan megbízható - ily módon mind a KKV-ügyfeleknek, mind pedig a nagy számítástechnikai kapacitást igénylő fürtözött környezetekhez ideális megoldást jelent.

    A HP ProLiant 100 sorozat kiváló ár-érték arányhoz juttatja azokat az ügyfeleket, akik a stabil teljesítményt, műszaki megoldásokat és megbízhatóságot, valamint a világszínvonalú szervizt és támogatást kezelik kiemelt szempontként rendszerválasztáskor. A versenyképes ár és a rugalmas beszerzési és finanszírozási konstrukciók gondoskodnak arról, hogy még a legszűkösebb költségvetésből gazdálkodó vállalkozás is hozzájuthasson a HP ágazatvezető ProLiant szervereihez.

    Az egyszerűség elvét követő HP ProLiant 100 sorozat oprendszer-alapú felügyeleti eszközeivel mind a telepítés, mind pedig a későbbi menedzselés gyerekjáték. A ProLiant megbízhatóságának és a HP szakértői támogatásának köszönthetően az ügyfelek végre valamennyi figyelmüket alaptevékenységükre összpontosíthatják, és nem kell szerverpoblémákkal bajlódniuk.

    A ProLiant 100 sorozat első tagja a nagy sűrűségű, kétprocesszoros HP ProLiant DL140 szerver. A masszív lebegőpont-teljesítményt nyújtó, jól fürtözhető DL140 szerver ideális a grides számítástechnika iránt érdeklődő és a nagy teljesítményű, műszaki számítástechnikai alkalmazásaikat fürtözött rendszeren futtató, költségérzékeny ügyfelek számára.

    A HP Linux operációs rendszert és átfogó szoftvercsomagot futtató új fürtjei valódi kulcsrakész megoldást nyújtanak. A legkomolyabb tudományos és műszaki szükségletek kielégítése sem jelent számukra gondot, sőt ezzel együtt a széles körű üzleti használathoz nélkülözhetetlen egyszerűséget és stabilitást is biztosítják.

    A HP XC6000 fürt HP Integrity rx2600 rendszerekből, a HP XC3000 pedig HP ProLiant szerverekből áll. Mindegyik rendszer standard, teljes körűen támogatott konfigurációkban, maximum 512 processzorral rendelhető meg. Az igény esetén még ennél is nagyobbra méretezhető rendszerek a Quadrics LTD és a Myricom nagy sebességű kapcsolóegységeit tartalmazzák.

    A fürtök számos műszaki számítástechnikai alkalmazásszállító támogatását évezik. "A FLUENT örömmel terjeszti ki a HP-vel folytatott együttműködést az XC-termékcsaládra" - nyilatkozta Paul Bemis, a FLUENT termékmarketingért felelős alelnöke. "Az XC várhatóan élénk érdeklődést vált majd ki a FLUENT ügyfeleiből, hiszen magas szintű teljesítménye és skálázhatósága nyílt szabványú Linux-oprendszerrel és olyan támogatott szoftverkonfigurációval párosul, amelyre ügyfeleink minden körülmények között számíthatnak.

    A nagy teljesítményű műszaki számítástechnika piacának vezető szállítója lévén a HP nemrégiben együttműködési és kompetenciahálózatot (HP Collaboration and Competency Network, HP CCN) hozott létre annak érdekében, hogy az új szabványok és technológiák a lehető legteljesebben kielégítsék az érintett szakmai csoportok igényeit. A HP CCN kiterjedt együttműködési fórum, amely az innovációk és tapasztalatok megosztására ösztönzi a HP-t, ügyfeleit és partnereit. A hálózat kezdetben az alábbi együttműködési területekre koncentrál: Linux Itanium processzoron (Gelato), számítási és adatfeldolgozási gridek, globális fájlrendszer Linuxhoz (Lustre), tudományos vizualizáció (Sepia), és Linux SMP skálázás.

    Az új Integrity, ProLiant és fürtözött Linux rendszereket valamennyi HP StorageWorks termék támogatja. Ennek értelmében ma már HP Integrity szervereken is futtatható a nagy rendelkezésre állási és terheléselosztási jellemzőket nyújtó HP StorageWorks Secure Path szoftver. A Secure Path több kétirányú kapcsolatot hoz létre és tart fenn a szerverek és a külső tárolóeszközök (pl. HP StorageWorks Enterprise Virtual Array) között zajló információáramlás céljára. Ha az egyik útvonal nem működik, a szoftver automatikusan a másikra tereli az adatokat és ezzel kiiktatja a rendszerből az egyszeres meghibásodási pontokat.

    A HP bővülő kínálatának valamennyi eleme a HP Szolgáltatások teljes körű támogatását élvezi. A 28 000 Microsoft- és 18 000 UNIX-minősítéssel rendelkező tanácsadót, valamint 5000 linuxos szakembert foglalkoztató HP kiterjedt partnerhálózatot épített ki az ipari szabványos technológiák területén, így rugalmas szolgáltatásokkal tudja ellátni ügyfeleit. A HP Financial Services sokrétű finanszírozási lehetőségekkel teszi költséghatékonyabbá a beszerzést.

    A középkategóriás HP Integrity rx7620 és rx8620 szerverek már jelenleg is kaphatók. A munkacsoport kategóriájú HP Integrity rx4640 szerver szintén megvásárolható. A HP ProLiant DL140 várhatóan november közepén kerül az Egyesült Államok üzleteibe. A DL140 az ügyfél igénye szerint Windows, Red Hat, SuSE vagy United Linux oprendszerrel rendelhető. Jövő év elejétől ezt a modellt HP LC és XC fürtök node-jaként is kínáljuk. A HP XC6000 és XC3000 Linux fürtrendszerekre decemberi szállítással fogadunk el megrendelést.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!