Spencer

Folytatódnak a Microsoft európai trösztellenes ügyei

Az Európai Bizottság november 12-én szóbeli meghallgatást tart a Microsoft trösztellenes ügyeivel kapcsolatban, mely meghallgatás egyes források szerint akár két-három napig is eltarthat.

A bizottság közismerten azzal vádolja a világ legnagyobb szoftvercégét, hogy a személyi számítógépekre fejlesztett operációs rendszerek piacán törvénybe ütköző módon visszaélt domináns szerepével.

A november közepére kitűzött szóbeli meghallgatás lehetőséget biztosít arra, hogy mind a Microsoft, mind pedig a vállalatot kritizáló oldal elmondhassa véleményét azzal a három különböző trösztellenes üggyel kapcsolatban, melyek 2000 augusztusában, 2001 augusztusában, végül pedig idén augusztusban pattantak ki. A redmondi székhelyű szoftvercég vezetői és jogi képviselői vélhetően elmondják majd kifogásaikat az Európai Bizottság által előírt, a felmerült problémák orvoslására hivatott megszorító intézkedések kapcsán, valamint tudni lehet, hogy a Microsoft írásban is benyújthatja majd észrevételeit.

Az Európai Bizottság többek közt azzal vádolja a Microsoftot, hogy szándékosan úgy tervezte meg a különböző fájl-, illetve nyomtatómegosztási feladatokat ellátó egyik low-end kategóriás szerver szoftverét, hogy az jobb együttműködésre legyen képes a Microsoft saját fejlesztésű szoftvereivel, mint más vállalatok alkalmazásaival. A bizottság szakértői úgy vélekednek, hogy a Microsoft ily módon törvénybe ütközően növelte piaci részesedését.

Az Európai Bizottság ezenkívül azt is kifogásolja, hogy a szoftvercég operációs rendszereibe integrálta a Windows Media Player médialejátszó alkalmazást, ugyanis a vállalat ily módon hátrányos helyzetbe hozta a hasonló alkalmazások fejlesztésével foglalkozó kisebb cégeket. A bizottság vezetői szerint a kialakult helyzetet csak akkor lehet orvosolni, ha a Microsoft közszemlére bocsátja a Windows interfész protokoll egyes részleteit, kiveszi operációs rendszereiből az említett médialejátszó szoftvert, valamint pénzbüntetést is fizet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • galocza #3
    Valaki. Valamikor. Kapja. Már. El. A. Töküket. Akkor. Is. Ha. Mellényzsebből. Megvehetnék.
  • [HUN]PAStheLoD #1
    fizessen mint a katonatiszt nem is ezzel van a gond hanem esetleg a riaa haverjait is beidézhetnék egy kis "elbeszélgetésre"