JohnnyCage

Sharp: VGA felbontású LCD mobiltelefonokba

Az LCD kijelzőre épülő televíziók piacvezető gyártója egy olyan kisméretű folyadékkristályos kijelzőt fejlesztett ki, amely VGA felbontásra képes, így a jövőben a teljes weblap megjelenítésére is képes mobiltelefonok alapja lehet.

Az oszakai (Japán) székhelyű gyártó új LCD kijelzője 2,6 colos (6,6 cm) képátlóval rendelkezik, és VGA (640x480 képpontos) felbontásra képes. Az új folyadékkristályos kijelző mintegy 307 ezer képpontot tud megjeleníteni, amely a jelenlegi intelligens mobiltelefonokban alkalmazott változatok felbontásának mintegy négyszerese. Az új kijelzőmodul kiemelkedően éles, kontrasztos képet nyújt, ezért a felhasználó olyan tiszta képet láthat rajta, mintha egy PC-t nézne, állítja a Sharp.


A Sharp élen jár a kijelzők fejlesztésében, amit a nemrég bemutatott, Mebius PC-RD3D nevű három dimenziós megjelenítővel rendelkező laptoppal is bizonyított

A japán gyártó szerint az új kijelzőn lehetővé válik a teljes weboldal PC-kben megszokottakhoz hasonló megjelenítése, amely jelentősen megnöveli a készülékek használati értékét.

A jelenlegi intelligens mobiltelefonok általában csak leegyszerűsített weboldalakat jelenítenek meg QVGA (Quarter VGA - negyed VGA) felbontásban, ezért az új nagyfelbontásű színes LCD kijelző jelentős előrelépést jelent a szegmensben, állítja a Sharp. A társaság szerint az új, nagyfelbontású kijelző képminőségével is kitűnik a rivális gyártók megoldásai közül, és akár kisméretű PDA kéziszámítógépek alapja is lehet.

Az új LCD kijelzőpanelt a kedden megnyitó CEATEC Japan 2003 kiállításon mutatja be a társaság a Tokió melletti Makuhariban. A Sharp a cég közleménye szerint várhatóan a jövő év közepén kezdi el szállítani a nagyfelbontású kijelzők mintapéldányait a hardvergyártóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kim Basinger #7
    nemhiszem
  • Darth Sith #5
    6centis kijelzőn nézni mondjuk egy 1200*1024es felbontásra készült oldalt. :)
  • Csudri #4
    +egy garantált szemműtét egy éven belül!
  • papabear #3
    A nagyító a dobozban mellékelve :o)
  • Laalee #2
    különösen olvasható lehet egy 6centis kijelzőn a teljes weboldal :D
  • IrkaBirka #1
    jövő nyártól talán már itthon is lehet kapni. Vag yegy évvel később. Addig a sok gagyi a westel-pannon-voda raktáraiból kiürül.