Gyurkity Péter

Jobb hajlítható paneleket akar az LG

Ennek érdekében bemutatták saját új bevonatukat, amely megkönnyíti a gyártók dolgát.

Az LG idén tavasszal kivonult az okostelefonok piacáról, ez azonban nem akadályozta meg saját leányvállalatukat – amely egyben Dél-Korea legnagyobb ilyen cége – a kijelzőtechnológiák további tökéletesítésében. Az LG Chem illetékesei az eddig elvégzett munka eredményeit mutatták most be, ez pedig elvezethet a sokkal jobb hajlítható panelek megjelenéséhez.

A hivatalos bejelentésben arról írnak, hogy a Rear Folding Window névre keresztelt bevonat az eddigieknél tartósabb és jobb alternatívát nyújt a gyártók számára, mivel műanyag alkalmazása nélkül sikerült egy ugyanannyira hajlékony réteget előállítani, amely nemcsak az ilyen megoldások, de az edzett üvegre alapozó fejlesztések ellen is jó eséllyel száll majd harcba. Kiemelik a tartós jelleget, az időtálló megoldást házon belül 200 ezer hajlítással tesztelték, ennek során nem tapasztaltak különösebb romlást, vagyis úgy tűnik, hogy a bevonat kitűnően alkalmas lesz a hajlítható panelekben való alkalmazásra.

Komoly előnyként tüntetik fel, hogy a réteg mindkét irányban ugyanolyan jól hajlítható, ez szintén könnyebbséget jelent majd a gyártóknak. Megemlítik azonban, hogy nemcsak a kisebb hordozható kütyük piacán szeretnének komoly eredményeket elérni, a technológiát ugyanis elérhetővé tennék a táblák és a laptopok szegmensében is, vagyis idővel a nagyobb kivitelben megjelenő fejlesztéseknél is felbukkanhatnak a hajlítható változatok. Legalább ilyen fontos részlet, hogy a réteg segítségével minimalizálható a kijelző két fő komponense közötti gyűrődés, ráncolódás, ez az ígéret szerint jóval kevésbé lesz észrevehető, mint ahogy azt az eddig piacra dobott fejlesztéseknél megszokhattuk.

A debütálás sajnos még picit odébb van, a jelek szerint a sorozatgyártás 2023-ban indulhat majd el, ezt követően jelennének tehát meg az első példányok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!