Gyurkity Péter

Azonos kijelzőt kapnak az idei hajlítható telefonok

Fél tucat új jövevényre számíthatunk, ezek mindegyike LTPO-kijelzővel rajtolna el.

A hajlítható okostelefonok szegmensében viszonylagos nyugalom honol ezekben a hetekben, ami némileg csalóka, hiszen hamarosan jönnek az új bemutatók. A kiszivárogtatók friss információi alapján nagyjából fél tucat új jövevényre számíthatunk, ezek pedig kivétel nélkül ugyanazon érintőképernyőt kapnák meg.

Legutóbb arról számoltunk be, hogy már alakul a Google saját ilyen megoldása, viszont a telefon pontos hardveres részletei még nem bukkantak fel a világhálón. A napokban a Display Supply Chain Consultants (DSCC) jóvoltából jutottunk további információkhoz, a rövid bejegyzésben pedig arról olvashatunk, hogy az idei évben megjelenő új típusok azonos kijelzőre támaszkodnak majd, ezt ugyanis a Samsung Display szállítaná le mindegyik telefongyártónak. A kérdéses modell egy 120 Hz-es LTPO-panel, amely dinamikus módon igazítja az aktuális frissítési rátát a kijelzőn megjelenített tartalomhoz, így állóképeknél alig 10 Hz, a játékoknál pedig a maximális érték, vagyis 120 Hz lenne automatikus módon kiválasztva, a hosszabb üzemidő érdekében.

A kiszivárogtatásban összesen 6 eltérő okostelefont sorolnak fel, a várakozások szerint ezek jelennek majd meg a második félév során. Ezek sorrendben a 6,7 hüvelykes Samsung Galaxy Z Flip 3, a 7,55 hüvelykes Samsung Galaxy Z Fold 3, a 7,57 hüvelykes Google Pixel Fold, egy 7,11 hüvelykes Oppo, egy 8,1 hüvelykes Xiaomi, valamint egy 8,2 hüvelykes Vivo hajlítható telefon. A kijelzők az LTPO mellett az ultra-thin glass (UTG) technológiát is támogatnák, amelyet a Samsung hamarosan az egyéb gyártók számára is elérhetővé tesz, bár a megjelenési részleteket igazán csak a dél-koreai cég saját típusai esetében ismerjük, ezek ugyanis már korábban felbukkantak a világhálón. Eszerint augusztus 11-én esedékes a hivatalos bejelentés, ezt a Google követi majd a sorban egy októberi bemutatóval.

A három kínai gyártó kapcsán még hozzávetőleges időpontunk sincs, bár az valószínű, hogy a Xiaomi megoldása a Mi Mix Fold típust váltaná le, nagyobb darabszámmal és meglehetősen kevés belső változtatással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Remek, az ebook reader-ek utan a telefonoknal is eljutunk lassan oda, hogy csak egy-egy gyarto par termeke erheto el minden alkatresz kategoriaban, igy minden gyarto kvazi ugyanabbol legozik. Aztan meg csodalkoznak az emberek, hogy minden keszulek majdnem teljesen egyforma.