JohnnyCage

Fényes jövő a mobil készülékek előtt?

A japán Omron egy olyan megvilágítási technológiát fejlesztett ki a mobil készülékekben alkalmazott LCD kijelzőkhöz, amely a fogyasztás csökkenése mellett növeli a fényerőt, és javítja a kontrasztot.

A kiotói (Japán) székhelyű Omron a napokban jelentette be azt az új technológiát, amely a "hybrid integration technology" nevet kapta, és rendkívül parányi, "nanoprizmákkal" lehetővé teszi, hogy az LCD kijelző képe háromszor nagyobb kontraszttal jelenjen meg, mint a hagyományos, szemből megvilágított modellek esetében.

A megoldás alapjául szolgáló apró prizmatömb megakadályozza, hogy a nem kívánt fény visszatükröződjön a kijelzőről a felhasználó szemébe, amely lerontaná a kép kontrasztját. Az Omron szerint a technológia kevesebb LED alkalmazásával is jó minőségű képet eredményez, így jelentősen csökkenhet a kijelző fogyasztása.

A jelenlegi szemből megvilágított LCD megoldások áramfelvétele mérsékelt, a kijezlő által biztosított kép minősége viszont meglehetősen gyenge, amely elsősorban az alacsony kontrasztnak tudhatóü be. A háttérmegvilágításos LCD-k képe jobb, viszont a technológia a háttérvilágítást biztosító, meglehetősen sok LED miatt nagyobb fogyasztással jár együtt.

Az új, nanoprizmával ellátott LCD kijelzők képe az Omron szerint közel olyan fényes és kontrasztos lehet, mint a notebookokban alkalmazott változatoké. A technológia a társaság szerint jelentősen feljavíthatja a digitális kamerák, kéziszámítógépek, és színes kijelzővel ellátott mobilok képminőségét a közeljövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #1
    nem rossz cucc. :) a japánok csinálják a legjobb cuccokat. :)