Spencer

IDF: Új mobil fejlesztések az Inteltől

Az Intel a napokban zajló Intel Developer Forumot használta fel arra, hogy bejelentse legújabb hordozható számítógépes fejlesztéseit, így többek közt egy a notebook kijelzők fogyasztását csökkentő megoldást, illetve egy új mobil kommunikációs terméket.

A Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű chipgyártó munkatársai szerdán mutatták be az i855GME típusjelzésű vadonatúj alaplapi chipkészletet, mely elsősorban kijelző energiatakarékossági funkciójáról ismerszik meg, ezzel párhuzamosan pedig bemutatkozott a vállalat legújabb XScale processzora, a korábban Bulverde fejlesztési kódnevet viselt chip.


A rangos szakmai rendezvényen tartott előadásokból kiderült, hogy az Intelnél már javában folynak egy új hordozható számítógép platform, a Sonoma fejlesztési munkálatai. A következő generációs Centrino megoldásnak tekinthető Sonoma elődjéhez hasonlóan processzorból, alaplapi chipkészletből, valamint egy vezeték nélküli kommunikációs modulból fog összeállni. A chipgyártó munkatársai elmondták, hogy amennyiben minden jól megy, akkor az első Sonoma alapú notebookok már a jövő év második felében meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban.


Az Intel technológiája jelentősen csökkenti az áramfelvételt

Szerdán az Intel Developer Forum egyik központi témája volt a hordozható eszközök fogyasztásának lehető leghatékonyabb módon történő csökkentése. Az Intel szerint a rendelkezésre álló energiával a korábbiaknál takarékosabban bánó hordozható számítógépek új életet lehelhetnek a notebook piacba. Úgy gondoljuk, hogy új fejlesztéseink révén a notebook szektor tovább fog növekedni - nyilatkozta Anand Chandrasekher, az Intel Mobile Platform Group alelnöke.





Az Intel ezen gondolkodás módjának ékes bizonyítéka a most debütált i855GME chipkészlet, mely a notebook kijelzők fényerejét és háttérvilágítását a korábbiaknál sokkal hatékonyabb módon menedzseli, vagyis ily módon növelni képes a hordozható számítógépek egy feltöltéssel elérhető használati idejét. Az Intel állítása szerint az i855GME alaplapi chipset révén a notebook LCD-k fogyasztása akár 25 százalékkal csökkenthető, még pedig oly módon, hogy a felhasználók a vizuális megjelenítésen ebből semmit sem vesznek észre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!