JohnnyCage

Az Intel biztonságos, alacsony fogyasztású chipeket ígér

A chipóriás Intel keddtől csütörtökig rendezi meg az idei őszi Intel Developer Forum konferenciát, ahol a társaság ezúttal főként új, energiatakarékos chipjeiről, valamint biztonságosabb szerver chipekről fog beszámolni.

A három napos rendezvényt a San Jose Convention Center konferenciaközpontban tartja meg a világ legnagyobb chipgyártója. A konferencia nyitóbeszédét Paul Otellini, a társaság elnök-vezérigazgatója tartja, majd Pat Gelsinger, a chipóriás technikai igazgatója számol be az Intel közeljövőbeli terveiről.

"Ez egy szakmai konferencia szakértőknek" - mondta Nathan Brookwood, az Insight 64 piackutató cég vezető elemzője. "Jelenleg ez az elsőszámú rendezvény a PC, és szerveripar képviselői számára" - tette hozzá Brookwood.

Az őszi IDF-en Otellini először közöl technikai részleteket az Itanium és Xeon chipek jövőbeli változatairól, a társaság további vezetői pedig arról számolnak be, hogy a gyártó szerint miként lehet tovább javítani egy processzort az órajel növelésén túl, például a biztonság fokozásával, vagy a fogyasztás csökkentésével, közölte Laura Anderson, a chipóriás egyik szóvivőnője.

Az Intel vezetői részletesen ismertetik a társaság mobiltelefonokba és PDA kéziszámítógépekbe szánt chipjeit, de az alacsony fogyasztású Centrino laptop platform is a fókuszpontban lesz a konferencián.

Brookwood szerint izgalmas téma lehet a rendezvényen a digitális otthonok kérdése, amely a közelmúltban már valóban aktuálissá vált. "Az idei évben több digitális fényképező talál vásárlóra, mint videókamera" - mondta Brookwood hozzátéve, hogy az elkészített fotók kinyomtatásához többnyire nyomtatók, és számítógépeket is kellenek, a képek megőrzése pedig CD- vagy DVD-lemezeken a legésszerűbb. Az elemző szerint ezzel bizonyos tekintetben már ki is alakult a digitális otthon.

Kevin Krewell, a Microprocessor Report egyik vezető szakértője arra is választ vár az IDF kiállításon, hogy az Intel tervez-e valamilyen 64 bites bővítést Pentium 4 és Xeon processzoraihoz. Krewell szerint az Intel Prescott processzorát, amely a jelenlegi Pentium 4 változat hamarosan debütáló utódja lesz, minden bizonnyal sokan az AMD Athlon 64 chipjéhez próbálják majd hasonlítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!