Spencer

Hétfőn érkezik az Intel Deerfield processzora

Egyes - magukat megnevezni nem kívánó - források tudni vélik, hogy az Intel még a jövő héten kezdődő Intel Developer Forum előtt, várhatóan hétfőn sort fog keríteni egyik legújabb mikroprocesszora, az alacsony fogyasztású Itanium 2 bejelentésére.

A Deerfield fejlesztési kódnevet viselő chip maximális terhelés mellett mindössze 62 wattot fog fogyasztani, vagyis lényegében fele annyit, mint a Madison magra épülő hagyományos Itanium 2 processzorok. A Deerfield chipek debütálásuk időpontjában várhatóan mindössze egy 1 GHz-es frekvenciájú, 1,5 MB méretű harmadszintű gyorsítótárral szerelt változatban lesznek elérhetők.

Ezek szerint tehát szeptember 15-én érkezik meg az Intel legújabb Itanium 2 processzora, majd egy nappal később, szeptember 16-án kezdetét veszi a technológiai ipar egyik legrangosabb rendezvénye, az őszi Intel Developer Forum, melynek keretein belül várakozások szerint rendkívül sok érdekes előadást lehet majd hallani az Intel és egyéb hardverfejlesztő cégek vezető munkatársaitól.

Pat Gelsinger, a chipgyártó alelnöke és technológiai részlegének vezetője elmondta, hogy a mostani Intel Developer Forumon fény fog derülni minden olyan új fejlesztésre, melyet az elmúlt hat hónapban hajtottak végre az Intel mérnökei. Gelsinger utalt arra, hogy cége mostanság nagy hangsúlyt fektet az Itanium platformmal kapcsolatos fejlesztésekre, melynek ékes bizonyítéka, hogy néhány napon belül már olyan alacsony fogyasztású Itanium processzor is kapható lesz a piacon, melyet a nagysűrűségű blade, vagyis pengeszerverek piacán is minden további nélkül hadrendbe lehet állítani.

Gelsinger elmondta, hogy az Intel Developer Forum kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az Intel feledje a következő generációs Itanium és Xeon processzoraival kapcsolatos terveit. Várakozások szerint a jövő heti IDF rendezvényen esik majd szó először részletesebben a cég jelenleg Tanglewood fejlesztési kódnevet viselő projektjéről; Anand Chandrasakher, az Intel mobil platform részlegének alelnöke és igazgatója pedig a következő generációs Pentium M processzorokról tart majd előadást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!