JohnnyCage

Japán, Kína és Dél-Korea Windows alternatívát készül kifejleszteni

Japán, Kína és Dél-Korea egy terv keretében olyan új operációs rendszert kíván közösen kifejleszteni, amely a Microsoft Windows dominanciájának megszüntetését célozná.

Takeo Hiranuma, Japán kereskedelmi és iparügyi minisztere várhatóan szerdán tesz ajánlatot a projekt megindítására, amikor Phnom Penh-ben találkozik kínai és dél-koreai kollégáival, jelentették a Nihon Keizai Shimbun, és Asahi Shimbun japán napilapok névtelenséget kérő hírforrásokra támaszkodva. Amennyiben a három fél egyetért a terveket illetően, a megállapodás várhatóan szeptember közepén születik meg, amikor az országok kereskedelmi miniszterei ismét találkoznak, közölte az Asahi.


A várható összefogás keretében a három ország valamilyen szabadforrású, feltehetően Linux alapú operációs rendszer továbbfejlesztésébe kezdene. A fejlesztési munkát egy közös, privát bizottság irányítaná, amelyben olyan cégek is részt vennének, mint az NTT Data Corp., a Matsushita Electric Industrial Co., az NEC Corp., a Hitachi Ltd., és a Fujitsu Ltd..

A project fő célja az lenne, hogy az országok csökkenthessék a Microsoft szoftverektől való függőségüket, amely a felek szerint káros hatással val üzleti erejükre a számítógép iparban. A három ország emellett azt is szeretné elkerülni, hogy minden egy szoftvertermék köré épüljön.

Az új megoldáshoz a fejlesztők valamelyik szabadforrású operációs rendszert vennék alapul, és azt fejlesztenék tovább saját igényeiknek megfelelően. Az operációs rendszerhez emellett minden olyan alkalmazás külön elkészülne a projekt keretében, amely nélkülözhetetlen a vállalatok, illetve kormányintézmények működéséhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Herds #56
    Mennyi kretén van itten LOL :)
  • CAD #53
    ehh: orvosi eset vagy.
  • Lola. #41
    Csak nem belekeveredtél a sok fikanickedbe? :DD
    Sebaj, én azért drukkolok neked, hogy mire eléred a 12 éves kort, addigra látunk tőled a fröcsögésen és fikázáson kivül, legalább egy gondolatot, netán érvet (uram bocsá' egy cáfolatot egy másik hozzászólás tartalmára), vagy bármilyen tudatos agyi tevékenységre utaló jelet... :))
  • Lola. #31
    Visszatérve még ehhez egy kicsit. Bár én éppen az amerikai gazdaság ereje mellett mondtam a japán autók kis részesedését (nem statisztikák alapján, az alapján amit láttam, NY-ban pl. alig láttam japán autót) most találtam egy idei újautó eladási statisztikát származási hely alapján:

    Európa: 450.000
    Ázsia: 1.500.000
    USA: 6.000.000

    Persze az újató eladások nem tükrözik teljesen az autóparkot (habár ők 2x olyan gyakran cserélik az autóikat mint az európaiak (igen, mert olyan szarul élnek :)) azért mutat valamit a részesedésről.
  • Lola. #30
    Örömmel látom, hogy vannak errefelé éppelméjű emberek is a sok fikagépen kivül.
    Az pedig remélhetőleg világossá vált, hogy Lola néven 3 ember ír itt, ill. a tartalmából és "vitakultúrájából" (#23) itélve csak 2, én és egy fikagép, de hogy ez utóbbi nagyobb hangot adjon hülyeségének mindjárt 2 néven is... Még szerencse, hogy nem látszódnak az ip cimek. Nem lennék meglepődve, ha sulinetes volna... :)
  • CAD #29
    Szerintem pakura hozzaszolasat kene elolvasni mielott eltemetitek usa-t... tobb igazsag van benne mint az elozo 2x hulyesegben.

    En egeszseges nacionalizmussal figyelem eu(es ezen belul mo. helyzetet). USA gazdasaga legerosebb, amit ez a harom orszag tervez az meg meg egy ujabb csepp a tengerbe... plusz kinek kellene olyan oprendszer amely mogott allamok allnak - nyiltan (megha lehet msnel is igy van).
  • Rincewind #24
    Ha lenne lehetőségem visszamenni elhiheted többet vissza se jönnék... :P
  • gz8 #20
    Rá se ránts. Nekem is van tapasztalatom e téren, nagyon pozitívak. Akik meg nem tudják (vagy nem akarják) megérteni, azok magukra vessenek. Legalább egy zongorát

    Hazajönni tényleg sz*r volt
  • Lola. #19
    Pontosan. Itt a sok korlátolt úgy fikázik, hogy közelében sem járt még amerikának és csak az agyszüleményéről beszél.
    Én is voltam kint pár hónapot és csak megerősíteném a véleményedet, nagyon szar volt utána hazajönni...

    Ha jól látom a #2-re a fikázók közül senki nem válaszolt. Pedig erősen összeegyeztethetlen a (látszólag) haldokló amerikai gazdaság az ott leirtakkal...
  • GodBadka #17
    Olcsó munkaerő Japánban? Nem láttál Te még a japán átlagkeresetről statisztikát ugye. Jóval drágább a munkaerő Japánban mint amerikában. Mit gondolsz miért telepítenek ki annyi üzemet szerte a világban (köztük amerikába is)?