56
  • Herds
    Mennyi kretén van itten LOL :)
  • CAD
    ehh: orvosi eset vagy.
  • Lola.
    Csak nem belekeveredtél a sok fikanickedbe? :DD
    Sebaj, én azért drukkolok neked, hogy mire eléred a 12 éves kort, addigra látunk tőled a fröcsögésen és fikázáson kivül, legalább egy gondolatot, netán érvet (uram bocsá' egy cáfolatot egy másik hozzászólás tartalmára), vagy bármilyen tudatos agyi tevékenységre utaló jelet... :))
  • Lola.
    Visszatérve még ehhez egy kicsit. Bár én éppen az amerikai gazdaság ereje mellett mondtam a japán autók kis részesedését (nem statisztikák alapján, az alapján amit láttam, NY-ban pl. alig láttam japán autót) most találtam egy idei újautó eladási statisztikát származási hely alapján:

Európa: 450.000
    Ázsia: 1.500.000
    USA: 6.000.000

Persze az újató eladások nem tükrözik teljesen az autóparkot (habár ők 2x olyan gyakran cserélik az autóikat mint az európaiak (igen, mert olyan szarul élnek :)) azért mutat valamit a részesedésről.
  • Lola.
    Örömmel látom, hogy vannak errefelé éppelméjű emberek is a sok fikagépen kivül.
    Az pedig remélhetőleg világossá vált, hogy Lola néven 3 ember ír itt, ill. a tartalmából és "vitakultúrájából" (#23) itélve csak 2, én és egy fikagép, de hogy ez utóbbi nagyobb hangot adjon hülyeségének mindjárt 2 néven is... Még szerencse, hogy nem látszódnak az ip cimek. Nem lennék meglepődve, ha sulinetes volna... :)
  • CAD
    Szerintem pakura hozzaszolasat kene elolvasni mielott eltemetitek usa-t... tobb igazsag van benne mint az elozo 2x hulyesegben.

En egeszseges nacionalizmussal figyelem eu(es ezen belul mo. helyzetet). USA gazdasaga legerosebb, amit ez a harom orszag tervez az meg meg egy ujabb csepp a tengerbe... plusz kinek kellene olyan oprendszer amely mogott allamok allnak - nyiltan (megha lehet msnel is igy van).
  • Rincewind
    Ha lenne lehetőségem visszamenni elhiheted többet vissza se jönnék... :P
  • gz8
    Rá se ránts. Nekem is van tapasztalatom e téren, nagyon pozitívak. Akik meg nem tudják (vagy nem akarják) megérteni, azok magukra vessenek. Legalább egy zongorát

Hazajönni tényleg sz*r volt
  • Lola.
    Pontosan. Itt a sok korlátolt úgy fikázik, hogy közelében sem járt még amerikának és csak az agyszüleményéről beszél.
    Én is voltam kint pár hónapot és csak megerősíteném a véleményedet, nagyon szar volt utána hazajönni...

Ha jól látom a #2-re a fikázók közül senki nem válaszolt. Pedig erősen összeegyeztethetlen a (látszólag) haldokló amerikai gazdaság az ott leirtakkal...
  • GodBadka
    Olcsó munkaerő Japánban? Nem láttál Te még a japán átlagkeresetről statisztikát ugye. Jóval drágább a munkaerő Japánban mint amerikában. Mit gondolsz miért telepítenek ki annyi üzemet szerte a világban (köztük amerikába is)?
  • Sephi
    Aha persze... a Pc is eljut a Konzol helyzetebe. Ez pont olyan mintha csak Nintendo es Sega letezne (windows es linux) es akkor megjelenik a Playstation (az uj op rendszer). Ennek nem lesz jo vege....
  • RelakS
    T5:
    Cast:
    Terminator: Hung-Csi Ping
    John Connor: Teng Cse-re
  • NEXUS6
    Háj Lola!

Az amik most csusznak szépen bele a hígtrágyába. Miért is?
    Mekkora a távolkeleti piac 2,5 - 3 milliárd minimum. Mekkora a nyugati? (amcsi + eu) 1 milliárd. Na ki fog nyerni, ha a távolkeletit megszerzi függetlenül a nyugati pozíciójától? Igaz a távolkeleti piac (még kb 14-20 évig) nem olyan felvevevőképes mint a nyugati.

Miért is van a Los Angelesi ingatlanok 30-40 százaléka (legalább) keletiek kezében? Biztos mert olyan sok kihelyezni való tőkéjük van az amiknak! A 450-500 milliárd dolláros külker defficitről már nem is beszélve.

Az amerikai gazdaság nem azért van talpon mert olyan szuper, hanem mert mindenki köztük te is azt hiszi, hogy olyan szuper és nyakló nélkül nyomják oda a pénzeket, finanszírozzák a beruházásokat. Az ami cégek meg lenyúlják a pénz egy részét és viszik vissza abba az országba ahonnan származik, ilyen egyszerű ez.

Mikor zakkant meg az ami gazdaság? Amikor a japánoknak sikerült szélnek ereszteni a 15 év alatt megtermelt pénzüket, mikor is összeomlott az ingatlan piacuk. Ettől kezdve nem volt meg az a napi fél milliárd, amit addig oda nyomtak amerókába, mert kellett otthon is. Ha nincs meg a napi félmilliárd, akkor Joe bácsi meg Jeani néni nem tudja megvenni a PS2-t, amit meg Sumoto san Nagoyaban összefabrikált, vagy is bukott mindenkinek az üzlete.

Nincs már AZ se amerikában, mindent máshol gyártanak. 2 dolog maradt, ami ehte amerikánszkíj, és még valami profitot is lehet belőle csinálni: M$ szoftver, meg mezőgazdasági termék (génkezelt!). Nézd csak meg ki is a világ legnagyobb búza exportőre! (És még mi vagyunk ipari-agrár ország höhöhöh.)

Ha bukik a M$ akkor már csak a "kóla a puska meg a sültkrumpli" marad amit a világ meg vesz tőlük!
  • Cat #4
    ha ehhez hozzávesszük hogy már MA a világ szoftverfejlesztőinek, programozóinak jelentős része indiai... meglepődnétek hogy hánytizezren foglalkoznak ott számítástechnikával, mondjuk egymillárdos ország az is
  • Lola.
    érdekes meglátás... :)
    a szórakoztató szoftvereknek nagy része ma amerikai ill. európai. (nekem nem rémlik, hogy ez máshogy lett volna a 90-es években, de ez talán nem is olyan lényeges)
    A japán konzoljátékok pl. eladhatatlanok a világ többi részén és viszont...

a mikroelektronikát csak gyártják méghozzá amerikai license-el, amerikai pénzből finanszirozva, igy ezt mint amerikától lenyúlt ipart emliteni erősen megkérdőjelezhető. Az egyetlen ok amiért az amcsik ott gyártatják a _saját_ cuccaikat az az olcsó munkaerő.

Autógyártás. Európában az igazi amerikai autók sosem voltak népszerűek, igy ezt elvenni nem is lehetett. Amerikában meg elenyésző a japán autók száma. Más megközelitésben meg GM... :)

Az irodai ill. oprendszerek harcát pedig kiváncsian várom, bár a kultúrájuk annyira eltérő a mienktől, hogy amit ők kifejlesztenek az szinte biztosan teljesen használhatatlan a nyugati kulturákban (ideértve minket is).
    Egyébként is érdekes elgondolkozni, hogy hogyan tudnak jobbat alkotni egymaguk, mint pl. az egész világon jelen levő linux közösség. Sehogy. Csak mást tudnak alkotni, olyat ami az ő kultúrájukhoz jobban idomul (pl. ázsiai nyelvek támogatása ami nagyon szegényes az open source részéről)
  • NEXUS6
    Tanker hajó építés '60-as évek
    Háztartási elektronika '70-es '80-as évek, autó gyártás úgyszintén
    Mikro elektronika '80-as '90-es évek
    Szórakoztató szoftverek '90-es évek
    Irodai szoftverek '00-es évek(?)

Egy rövid történeti áttekintés ahogy a távolkelet (Japán-Kis Tigrisek-Kína) lenyúlta az amerikai ipart.
    Már csak egy legény van talpon a vidéken: HOLLYWOOD.

T4 RULEZ!