JohnnyCage

Megerősítette vezető helyét a Nokia

A mobiltelefon gyártó finn Nokia tovább erősítette vezető pozícióját a mobiltelefonok globális piacán, és a második negyedévben az összes eladott készülék 37 százalékát készítette.

A finn elektronikai óriás az idei év második negyedében 3,1 százalékkal növelte piaci részesedését a mobiltelefonok szegmensében a tavalyi év azonos időszakához képest, közölte a Strategy Analytics piackutató cég a társaság negyedéves jelentésében.

Az elemzők szerint a Nokia a jelenlegi 37 százalékkal jó úton a társaság által hosszútávú célként kitűzött 40 százalékos piaci részesedés elérése felé. "Nem lennénk meglepve, ha a Nokia valamikor 2004 folyamán elérné a 40 százalékos részesedést" - mondta Neil Mawston, a Strategy Analytics egyik elemzője.


A Samsung új MIT 400-as kamerás telefonja

A Nokia piaci részesedésének növekedése elsősorban az amerikai Motorola rovására ment. A Motorola az időszakban 2,4 százalálékot veszített részesedéséből, amely így már csak 14,2 százalék. A Strategy Analytics szerint a harmadik helyen álló Samsung Electronics, és a negyedik Siemens AG piaci részesedése nem változott számottevően az elmúlt év második negyedéhez képest. A dél-koreai Samsung a mobilpiac 10,8, a német Siemens pedig 7,3 százalékát tudhatja magáénak.


A Sanyo új telefonja extra antennájával digitális TV jelet is fogni képes. Függőlegesen és vízszintesen is nézhető, 128 Mb flash memóriájában 30 percnyi adás tárolható

Az áprilistól júniusig tartó időszakban mintegy 108 millió mobiltelefon talált gazdára világszerte, amely valamivel több, mint az egy évvel korábbi 102 millió darab. A piackutató cég az egész évet illetően 458,4 millió darabos eladásra számít, amely hozzávetőleg 5 százalékos növekedést jelentene 2002-höz képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #13
    Ez általános tendencia sajnos, nem csak a Nokiára jellemző... :(
  • Bonewerkz #12
    egyebkent a 6210 vegfokra csak annyit mondott a szerelo, hogy ez van, ezt kell szeretni, ha akarom felkuldi pestre, 8E ft, de nem vallalnak ra garanciat, mert ezeket a telokat eleve igy csinaltak meg, hogy par ev mulva ledobja a lancot....
  • Cat #10
    A Westel szerint nem szerencsés a mobiltávközlési cégek tarifacsökkentési versenye. Winkler János, a társaság vezérigazgató-helyettese kedden Budapesten egy sajtóbeszélgetésen bírálta a Vodafone radikális árcsökkentési és kommunikációs politikáját. Szerinte ezáltal a piacon olyan negatív árspirál jön létre, amely a profitabilitás fenntartása mellett egyebek között ellehetetleníti a vállalatok hatékony kutatási-fejlesztési tevékenységét.

    annyira, de annyira sajnálom a westelt :D
  • Pheel #9
    Nem csalódtunk benned :-P
  • gz_8 #8
    Miféle banner? Linkelj már be egy screenshotot, mert én nem látok semmit...
  • artschi #6
    Mi a ráknak kell az a *!"%+%') banner a cikk elejére???
  • Bonewerkz #4
    szerintem akkor nyernenek igazan, ha nem eldobhato telokat gyartananak... mikor eladtam a 6110est, akkor az meg 5-6 evesen siman mukodott, a 3 eves 6210 meg mar nem megy 900 mhz-en, mert szetment benne a vegfok, meg jo hogy nagyreszt 1800on vagyok vele...
  • b #3
    én viszont határozott piacvesztésnek fogom fel, hogy a mátrixban nem nokia telcsik voltak. :) szóval ennyit az elemzőkről.
  • Cat #1
    határozottan gyorsul nálunk is a mobiltelefonos cégek árversenye, szerintem már csak hónapokat kell várnunk a kánaánra - ebbe persze a karácsonyi kaszálást (vegyünk ÚJ mobilt a gyereknek) is beleszámolom, arra nagyon rá fognak menni a cégek