JohnnyCage

2004-ig kevés Athlon 64 chip kerülhet forgalomba

A processzorgyártó AMD egy friss jelentés szerint csak meglehetősen kevés Athlon 64 processzort fog tudni leszállítani az idei év folyamán, így az új processzor egyelőre nem terjed el általánosan.

Az Advanced Micro Devices (AMD) asztali számítógépekbe szánt Athlon 64 processzorai várhatóan szeptember 23-án jelennek meg a piacon. Egyes tajvani alaplapgyártók azonban arról számoltak be, hogy a társaság egyelőre csak egy kisebb mennyiséget fog tudni legyártani az Athlon 64 chipkből, és mivel ezen chipek a vezető PC gyártókhoz fognak kerülni, a kiskereskedelmi forgalomban az idei év folyamán csak nehézkesen lehet majd az új processzort beszerezni.

A mostani jelentés ellentmond azokkal a korábbi hírekkel, amelyek szerint az AMD már augusztusban megkezdi az Athlon 64 chipek tömegtermelését. A kérdés elsősorban az lehet, hogy a szűkös gyártási mennyiség pontosan mekkora sorozatnagyságot jelent majd. Mivel a chipek ára kezdetben elég magas lesz, nem várható, hogy a processzor az idei év folyamán széles körben elterjedjen. Könnyen lehet azonban, hogy az új chipekből szinte egyáltalán nem is jut a kiskereskedőkhöz a karácsonyi vásárlószezonig.

A legtöbb felhasználó számára mindenesetre leginkább 2004 első felétől válik ígéretessé az Athlon 64 chip, amikor a Windows XP AMD64 támogatású 64 bites változata megjelenik a piacon.

Korábban maga az AMD is úgy vélekedett, hogy az AMD64 platformra épülő Windows megjelenése előtt nincs is értelme kiadni az Athlon 64-et. A chip szeptemberi megjelenésével nagyjából egyidőben fog debütálni a 64 bites Windows XP AMD64 kiadásának bétaváltozata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)