JohnnyCage

Flash meghajtó bootolási lehetőséggel

Az M-Systems bejelentette azt az új USB flash meghajtót, amelyről be lehet bootolni, ha a merevlemezen megsérült az operációs rendszer.

Az M-Systems szerint az új USB csatlakozású, Flash memóriára épülő DiskOnKey adattároló képes átvenni a "rendszerlemez" helyét, vagyis beindítható róla a számítógép abban az esetben, ha az operációs rendszer megsérülne, és a számítógép nem lenne beindítható a merevlemezről.


"Úgy véljük, az új bootolási funkció számos új lehetőséget nyit meg a felhasználók előtt, beleértve azokat, akik notebookkal rendelkeznek, és nem kívánják magukkal hordani külső floppy, illetve CD meghajtó egységüket" - mondta Blaine Phelps, az M-Systems DiskOnKey-jel foglalkozó részlegének nemzetközi marketingigazgatója.

Az új DiskOnKey flash adattároló egység olyan apró, hogy könnyedén elfér egy kulcscsomón. A meghajtó átveheti a floppy lemezek jelenleg legfontosabbnak számító funkcióját, hogy beindítsák a meghibásodott, automatikusan nem induló rendszert. A floppy meghajtók népszerűsége az elmúlt években folyamatosan csökkent, jelenleg pedig már számos új számítógép ilyen hajlékony lemezes egység nélkül lát napvilágot.


Phelps elmondása szerint a DiskOnKey is hasonlóan működik a floppyhoz abban a tekintetben, hogy előre el kell készíteni egy "rendszerlemezt" ahhoz, hogy probléma esetén a számítógépet a flash egységről be lehessen indítani. A DiskOnKey egyes vezető PC gyártók, mint például az IBM és a HP új számítógépeiben már júniusban megtalálható volt.

A DiskOnKey akkor is hasznos lehet, ha az operációs rendszer oly mértékben megsérült, hogy az indítófájlokat tartalmazó flash egység segítségével sem állítható helyre. A meghajtó ugyanis ebben az esetben még mindig lehetővé teszi, hogy a felhasználó hozzáférjen a merevlemez tartalmához. "Ha nem lenne meg a telepítő CD-d, legalább a fájljaidat le tudod olvasni" - mondta Phelps.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zoliii #32
    Sziasztok! Én ezt találtam: http://livexptunning.extra.hu/USBBootDisk.html
    Csak éppen már Floppy meghajtóm nincs
  • Benedekco #30
    ja boccs hogy azokon még nem volt 8mega cache? mert nem volt rá zseton/vásárló elégnagy buxával?
  • Benedekco #29
    nézd meg mit tudtak a SCSI-k! hogy lehet hogy behozta a SCSI-t az IDE szabvány???
  • Benedekco #27
    kissebb a különbség mint gondolnád! ja és 3 éve nem voltak 50-60fokos wincsik!
  • Benedekco #24
    abban van valami! de mostanában nem hallani semmi ilyesmiről!
  • RelakS #20
    98 körül olvastam, hogy jönnek a szilárdtest tárolók, amiben nincsen mozgó alkatrész kezelésük viszont a vinyóéval azonos. Ha végre TÉNYLEG bevezetik a cuccost, akkor majd lesz értelme a sata300-nak, vagy még többnek is. Hajrá fejlesztők!
  • Benedekco #19
    amúgy ez a 16 megás cucc 1 qrva nagy vicc! mi a szar az a 16 mega? 0!
    h legalább 128/256 megás lenne akkor aszondom jóvan pubi! de így...
  • Benedekco #18
    lehet hogy a cstoló felület gyors mint állat de te milyen wincsit dugnál rá, ami tudja a 133Mb/s-et, mert én olyanról nemtudok!
  • tehen_m #17
    Szerintem elgondolkodtató.
  • tehen_m #16
    www.tomshardware.hu/storage/03q1/030204/serial_ata-17.html
    --------
    sata 150mb/s ? <---Nem!!!!!!!!!!!

    by:eXo