Spencer

Új Rio MP3-lejátszók

A Rio vadonatúj hordozható digitális zenelejátszókkal rukkolt elő, így például többek közt azzal a Nitrus nevezetű modellel, mely a legújabb, Cornice adattároló technológiára épül. A benne helyet kapó, maximálisan 1,5 GB kapacitással rendelkező adattároló eszköz vékonyabb, mint egy átlagos flashmemória, és körülbelül fele annyiba kerül, mint a hasonló elven működő IBM Microdrive.

Úgy gondolom, hogy a legtöbb vásárló egyszerűen hitetlenül fog állni az előtt, hogy ekkora adattároló kapacitás zsúfolható egy ilyen parányi eszközbe - nyilatkozta Rob Enderle, az Enderle Research piackutató cég vezető elemzője, majd hozzátette, hogy hamarosan a Thompson és az iRiver cégek kínálatában is fel fognak tűnni az első olyan hordozható audiolejátszó eszközök, melyekben ez az újgenerációs adattárolási technológia teljesít szolgálatot. A Cornice-féle adattárolási rendszerre épülő új zenelejátszók nemcsak óriási adattároló kapacitással, hanem rendkívül alacsony fogyasztással és csekély tömeggel rendelkeznek - mondta Enderle.


Fuse


Cali


Chiba


Nitrus és Karma


A Rio munkatársai ezenkívül négy másik új hordozható digitális zenelejátszót is bemutattak, név szerint a Rio Karmát, a Rio Calit, a Rio Chibát, valamint a Rio Fuse-t. Ezen újdonságok közül a Rio Cali és a Rio Chiba két különböző, egymástól eltérő memóriakonfigurációjú változatban is kapható lesz. A Rio képviselői egyébként ígéretet tettek arra, hogy az összes most bejelentett új eszköz még ebben a hónapban világszerte forgalomba kerül. A Rio újdonságainak ára 129-399 dollár között alakul.

A Nitrus típusjelzésű csúcsmodell 299 dolláros áron lesz megvásárolható. Az USB 2.0 interfésszel rendelkező újdonság körülbelül fele akkora, mint egy átlagos hitelkártya, és alig vastagabb egy centiméternél, így remekül elfér még a kisebb zsebekben is. Az integrált lítium-ion akkumulátornak köszönhetően a Nitrus egy feltöltéssel akár tizenhat órán keresztül is használható, újgenerációs adattároló megoldásának köszönhetően pedig akár 275 zeneszámot is képes eltárolni, ami legalább huszonöt órányi folyamatos zenét jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zakika #11
    mifele 5 ev? mikor lattal eloszor mp3 lejaccot (most nem szamitogepre gondolok)
  • reszcsi #10
    Bocs, az a 256-os kártya. Akkor is olcsó...
  • reszcsi #9
    Pedig a megoldás egyszerű lett volna, sőt van is ilyen, csak itthon nem láttam eddig. Szóval CF kártya foglalat bele, abból lehet olcsón nagy kapacitást venni. 8e ft-ért 512-est veszek nagyker nettó. Két ilyennel már bárhová el lehet indulni, de még egyel is.
  • MaDFoX #6
    Miert tetszik jobban? Sok gomb: nagyobb meghibasodasi esely
    Ez sem kisebb ezeknel, raadasul SD kartya???! Istenkem tetu lassu lehet... 64MB -> vicc... ezeknel a kis szaroknal 1.5GB-rol beszelnek... ...mi is ez az uj tech? Mikor lesz ilye USB memo?!
  • HappyBoy #5
    17mm a legvékonyabb is, az azért még zavaró.
    Ez valahogy jobban tetszik: http://www.panasonic-online.hu/cgi-bin/videopart.storefront/3f3ac12b006e02ca137dc33848a90677/Product/View/SV&2DSD80
  • Cat #4
    70e ft, nem olyan sok
    egy jó merevlemezes mp3 lejátszó ennyi, ez van
    gyorsan esni fog az ára egyébként
  • Lazarus #3
    Nagyon kis pofásak