Spencer

Gateway Digital Music Player

A fogyasztói elektronikus eszközök piacán szépen lassan terjeszkedő Gateway kedden bejelentette első hordozható digitális zenelejátszó berendezését.

Rick Griencewic, a Gateway digitális audió részlegének igazgatója a hivatalos bejelentés kapcsán elmondta, hogy a nem túl fantáziadús nevű Gateway Digital Music Player egyszerre három funkciót képes betölteni: egyrészt képes az MP3 formátumú zenefájlok lejátszására, másrészt személyi számítógépek közötti adathordozóként is képes szolgálni, harmadrészt pedig akár digitális diktafonként is használható. A parányi eszköz USB interfészen keresztül csatlakoztatható a PC-khez.

A Sony, a Hewlett-Packard, illetve az Apple Computer példáját követve a Gateway is egyre komolyabb erőkkel kívánja képviseltetni magát az otthoni high-tech fogyasztói eszközök piacán, mely eszközöket egyébként PC-vel együtt, vagy akár külön-külön is forgalomba lehet hozni. Griencewic az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy cége az idei esztendőben 15 termékcsaládban mintegy 50 vadonatúj terméket kíván piacra dobni. Ezek között találhatunk majd különböző zenei eszközöket, képalkotási berendezéseket, video termékeket, valamint otthoni hálózati megoldásokat. A Gateway nemrégiben kezdte meg első plazma televízióinak forgalmazását, mely készülékek azóta komoly karriert futottak be, ezáltal pedig jelentős extra bevételi forrásokat hoztak a cégnek. A vállalat eredetileg július közepén tervezte bemutatni első kéziszámítógépét, azonban kisebb-nagyobb nehézségek miatt a Gateway ezen újdonsága várhatóan csak augusztus közepén fog debütálni.

A Gateway Digital Music Player jelenleg egyetlen, 128 MB adattároló kapacitással rendelkező változatban kapható, még pedig 130 dolláros, vagyis mintegy 30 ezer forintos áron. A Gateway munkatársai ígéretet tettek arra, hogy már augusztus közepétől kezdve megvásárolható lesz egy másik, nagyobb kapacitású változat is. Ezen 256 MB-os változat ára várhatóan 170 dollár, vagyis megközelítőleg 39 ezer forint lesz. Mindkét újdonság flashmemória segítségével tárolja a zenei felvételeket, azonban a Gateway munkatársai nem zárták ki annak lehetőségét, hogy hamarosan CD alapú, illetve merevlemezes Gateway hordozható zenelejátszók is meg fognak jelenni a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)