JohnnyCage

A Samsung bejelentette a világ leggyorsabb PDA processzorát

A dél-koreai elektronikai óriás bejelentette az S3C2440 típusjelzésű PDA processzort, amely 533 MHz-es órajelével jelenleg a világ leggyorsabb kéziszámítógépekbe szánt chipje.

A Samsung Electronics szerint a tegnap bejelentett, ARM9 magra épülő S3C2440 chip a "világ leggyorsabb mobil processzora", amely 533 MHz-es órajelen működik. A társaság a "mobil" jelző alatt feltételezhetően "PDA"-t akart érteni, mivel az Intel Pentium M processzorai már átlépték az 1,5 GHz-et is.

Az S3C2440 azonban kétségtelenül gyorsabb, mint az Intel kéziszámítógépekbe szánt XScale PXA255 chipje, amely mintegy 133 MHz-cel alacsonyabb órajelen működik. A Samsung új PDA processzora integrált memóriát, valamint TFT LCD, érintőképernyő, SD/MMC/SDIO, illetve USB vezérlőket tartalmaz. Nem maradt ki a chipből a NAND flash boot betöltő sem, amely a társaság szerint egy külön interfész chip alkalmazását teszi szükségtelenné a PDA-kban.

Az S3C2440 a jelenleg is kapható, 180 nm-es technológiával készülő S3C2410X kéziszámítógép chip utódja. Az új modell valójában a módosított S3C2419X chip 130 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készített változata egy új digitális kamera interfésszel kiegészítve. A chip a korábbi 1,8 volt helyett már csak 1,3 volt tápfeszültséget igényel, jelentősen lecsökkentve ezzel a PDA-k esetében kritikusnak számító fogyasztást, és a hőtermelést.

Az új Samsung chip 300, 400, és 533 MHz-es változataiból egyelőre csak mintapéldányok érhetők el, a tömegtermelés a negyedik negyedévben kezdődik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DRONE #1
    wow...én vagyok az 1. hozzászóló!!!