JohnnyCage

Szeptember 22-én jön az Athlon 64

A processzorgyártó AMD-től hétfőn újabb belső e-mail szivárgott ki, amely szerint az Athlon 64 asztali, és Athlon 64-M notebook chipek hivatalos kiadására szeptember 22-én kerül sor.

Az Advanced Micro Devices (AMD) hivatalosan nem kívánta megerősíteni az Athlon 64 processzorok szeptember 22-ei megjelenésének időpontját, a társaság azt azonban elismerte, hogy egy belső dokumentum jutott ki véletlenül a cégtől.

A dokumentumban a szeptember 22-ei időpont mellett egyéb érdekességek is fellelhetők. Ezek egyike, hogy a társaság egy kínai szervezettel együttműködve meg szeretné építeni a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépét, természetesen Kínában, és AMD x86-64 processzorok felhasználásával. Szintén a dokumentumban olvasható, hogy a német Max Planck Institute, a világ egyik leghíresebb kutatóintézete Athlon-alapú számítógépeket (is) használ.

Az már néhány nappal korábban is kitudódott, hogy az Opteron chipek legújabb, kétprocesszoros rendszerekhez szánt Opteron 246 jelzésű, 2 GHz-es valós órajelű változata augusztus 4-én jelenik meg a piacon. A hétfőn kijutott dokumentum ezt is alátámasztja.

Az AMD az új Athlon 64 processzorokkal elsősorban a legfőbb rivális Intellel szembeni versenyképességét szeretné javítani, illetve a társaság nagyobb részt kíván kiszakítani a vállalati PC-k szegmenséből, ahol jelenleg az Intel megoldások dominálnak. Az új processzorra a gyártónak azonban pénzügyi eredményének javításához is égető szüksége van, mivel a társaság bevétele és piaci részesedése az utóbbi időben folyamatosan csökkent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zro #5
    Hisz az opteron már rég kint van!
  • Zro #4
    Miért csak szeptemberben jönnek ?
  • [HUN]PAStheLoD #2
    jaaaaaaaaaaaaaa