Spencer

High-tech újdonságok Japánból

Japánban az emberek nyár elején szokták megkapni fizetési bonuszukat, és ilyenkor értelemszerűen sokkal jobban költekeznek, mint az év más hónapjaiban. Ezzel természetesen a fogyasztói elektronikus termékek gyártásával foglalkozó cégek is tisztában vannak, éppen ezért a nyár folyamán rengeteg high-tech eszközt dobnak piacra.

Konkrét példát tekintve, a Sharp a napokban kezdte meg legújabb Zaurus típusjelzésű digitális személyi asszisztenseinek a forgalmazását. A korábbi Zaurus C700 közvetlen utódainak tekinthető Zaurus SL-C750, illetve Zaurus SL-C760 "lelke" nem más, mint egy 400 MHz-es frekvencián üzemelő Intel XScale processzor, valamint 64 MB memória, vagyis éppen a duplája a C700 memóriájának. A többek közt virtuális magánhálózat támogatással is rendelkező új Zaurus modellek közül az SL-C750 423 dollárba kerül, az SL-C760-ért pedig 550 dollárt kell fizetni.

Ezzel párhuzamosan a szigetország egyik vezető mobiltelefonos szolgáltatója, a J-Phone felvette a kínálatába azt a Sharp SH53 típusjelzésű vadonatúj mobilt, melynek 2,4 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzője 240 x 320 pixeles felbontással rendelkezik, valamint 260 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. A széthajtható készülék külső kijelzője 1,2 colos képátlójú, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a Sharp SH53 egyike a világ első 1 megapixeles digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonjainak. Az elkészített fényképeket egyrészt a telefon saját memóriájában, másrészt a megfelelő bővítőhelybe illeszthető SD (Secure Digital) memóriákártyákon lehet eltárolni, az pedig már csak hab a tortán, hogy a Java kompatibilis SH53 az Mpeg-4 videoanyagok lejátszására is minden további nélkül képes.

A Hitachi ugyancsak nemrégiben jelentette be legújabb LCD televízió termékcsaládját, a Wooo-t, melynek első tagja, a W17-LC50 17 colos képátlóval, valamint 1280 x 768 pixeles (WXGA) felbontással rendelkezik. A Hitachi új LCD TV-jének érdekessége, hogy nem csak televíziós készülékként, hanem akár hagyományos számítógépes monitorként is használható. A számos ki- és bemenettel felvértezett Hitachi W17-LC50 ára 1150 dollár. A Hitachi munkatársai ezenkívül egy integrált merevlemezzel ellátott DVD felvevő újdonságot is bejelentettek. A 80 GB kapacitású winchesterrel szerelt eszköz a DVD-RAM, DVD-R, illetve DVD-RW formátumú lemezek írására képes, ára pedig 900 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!