Franczy

Láthatáron a Dell első kéziszámítógépei

Az elmúlt napokban kiszivárgott a Dell Computertől egy kizárólag belső használatra szánt dokumentum, melyből számos információt lehet megtudni a gyártó hamarosan bemutatkozó vadonatúj kéziszámítógépeivel kapcsolatban. A dokumentumból többek közt kiderül, hogy a Dell Computer Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszerrel, valamint Intel XScale processzorral szerelt eszközökkel kíván megjelenni a kéziszámítógépek dinamikusan növekvő piaci szegmensében. A Dell Computer első kéziszámítógépeiről ezenkívül azt is tudni lehet, hogy Secure Digital és Compact Flash bővítőhelyekkel, 3,5 colos képátlójú színes TFT kijelzővel, valamint úgynevezett "jog dial" kezelőgombbal fognak rendelkezni.

Jess Blackburn, a Dell Computer szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az interneten nemrégiben felbukkant dokumentum eredeti, tehát a Dell Computertől származik. A szóvivő azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a dokumentumban szereplő kéziszámítógép specifikációkat nem szabad szentírásnak venni, ugyanis azok még korántsem tekinthetők véglegesnek. Blackburn ezenkívül elmondta, hogy a Dell Computernek fogalma sincs, hogy a dokumentum hogyan szivároghatott ki a cégtől, és pontosan hogyan került fel az internetre. Érdekesség, hogy alig pár hete hasonló jelenségnek lehettünk tanúi, amikor is a Sony-tól a cég állítása szerint elloptak néhány olyan dokumentumot, melyek a Sony még be nem jelentette Clie kéziszámítógépeinek specifikációit tartalmazták. Adódik a kérdés, hogy ezen esetekben nem maguk a gyártók juttatják ki szándékosan az állítólagosan titkos dokumentumokat? Ily módon ugyanis már jóval azelőtt felkelthető az érdeklődés az újdonságok iránt, mint hogy azokat a gyártó hivatalosan bemutatja.

A Dell Computer egyébként néhány hónappal ezelőtt jelentette be, hogy a közeljövőben meg kíván jelenni a kéziszámítógépek piacán. A cég szóvivője elmondta, hogy a Dell Computernél a kéziszámítógépek fejlesztését illetően minden a legnagyobb rendben folyik, ami konkrétan azt jelenti, hogy a gyártó - tartva magát korábbi ígéreteihez - az idei év utolsó negyedévében megkezdi első ilyen jellegű termékeinek forgalmazását. A Dell Computer munkatársai a kéziszámítógép újdonságok árát illetően egyelőre nem kívánnak nyilatkozni, azonban egyes források tudni vélik, hogy a cég a közeljövőben egy 199 dolláros, valamint egy 299 dolláros áron kapható kéziszámítógépet fog bemutatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!