JohnnyCage

Sharp: Kéziszámítógép VGA felbontású, színes LCD-vel

A japán Sharp a napokban bemutatta SL-C700 típusjelzésű PDA kéziszámítógépét, amely a társaság szerint a világon elsőként alkalmaz VGA felbontású, színes rendszer LCD kijelzőt, és QWERTY billentyűzetet.

A Sharp új Zaurus SL-C700-as készüléke 3,7 colos, 65535 szín megjelenítésére alkalmas, VGA (640 x 480) felbontású kijelzővel rendelkezik. A társaság szerint az új PDA 150 százalékkal nagyobb fényerőre, és mintegy négyszer nagyobb felbontásra képes, mint a cég korábbi modellje.

Klikk ide!     Klikk ide!

Klikk ide!     Klikk ide!

Az SL-C700 Continuous Grain Silicon (CGS - Folyamatos szemcsézésű szilícium) technológiára épülő LCD kijelzőben a társaság szerint mintegy 600-szor gyorsabban utaznak az elektronok, mint a hagyományos amorf szilícium alapanyagból készülő kijelzők esetében. Ez az LPTS (Low-Temperature PolySilicon - Alacsony hőmérsékletű poliszilícium) technológiával készülő kijelzőkben elérhető sebesség háromszorosa.

A CGS technológia lehetővé teszi a kijelző vezérlőegységének, illetve egyes, további áramköröknek az LCD alapanyag üvegre való építését, ami lecsökkenti a készülék előállítási költségét, valamint méretét, miközben a megbízhatóság és a teljesítmény tovább növekedhet.

Az SL-C700 Linux operációs rendszerre épül, és Intel XScale processzort tartalmaz. A készülékben 64 MByte Flash, valamint 32 MByte SDRAM memória található, a bővítés pedig Secure Digital (SD) és CompactFlash (CF) kártyákkal oldható meg. A 120 x 83 x 18,6 mm-es, 225 gramm tömegű PDA 502 dolláros áron kerül a japán piacra december elején.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yoscha #2
    http://sharp-world.com/corporate/news/021112.html

    A specifikáció szerint nincs benne BlueTooth. Kár...