JohnnyCage

Augusztus 4-én debütál az Opteron 246

Egy, az AMD-től véletlenül kijutott e-mail szerint a 2,0 GHz-en működő Opteron 246 processzor egy hónap múlva jelenik meg a piacon, és az Athlon 64 processzorok hivatalos logóját is ekkor mutatja be a chipgyártó.

A számos újságíróhoz eljutott levélben foglaltak pontosságát az Advanced Micro Devices (AMD) vezetői a július 4-ei Függetlenség Napja miatt egyelőre nem tudták megerősíteni, vagy cáfolni.

A véletlenül kijutott céges e-mail szerint az AMD nyara meglehetősen nyugodt lesz, és ezt a nyugalmat csak három jelentősebb bejelentés fogja megtörni. Ezen bejelentések egyike az AMD Alchemy beágyazott processzoraihoz kapcsolódik: A Microsoft Board Support Package hitelesítésével a szoftveróriás igazolja, hogy a társaság Windows CE .Net operációs rendszere tökéletesen együttműködik az Alchemy chipekkel. Erre a bejelentésre várhatóan már 7-én sor kerül.

Július 28-án aztán bemutatásra kerül a hamarosan megjelenő Athlon 64 x86-64 alapú asztali processzorok hivatalos logója, majd augusztus 4-én napvilágot lát az Opteron 246-os szerver/munkaállomás processzor.

Bár az Athlon 64 logó egyelőre nem ismert, egyes hírek szerint az AMD mindenképpen egy olyan, kifejező jelet szeretne, amely egy kiterjedtebb népszerűsítési program részeként lehetővé tenné, hogy a felhasználókban és OEM megrendelőkben kedvező kép alakuljon ki a megoldásról. A társaság ezzel egyidőben egy listát ad ki az Athlon 64 kompatibilis alaplapokról, amely később, az új modellek megjelenésével tovább bővül majd.

Augusztus 4-én aztán megjelenik az Opteron 246, amely a kétprocesszoros szerverekhez, illetve munkaállomásokhoz készül, és 2,0 GHz-es valós órajelen fog működni. Jelenleg az 1,8 GHz-en működő Opteron 244-es modell a leggyorsabb a kétprocesszoros rendszerekbe szánt 2xx sorozaton belül.

Egyelőre azonban még az Opteron 244 is meglehetősen ritka, a forgalmazók ráadásul rendszerint jóval magasabb árat kérnek a chipért, mint a 794 dolláros hivatalos nagykereskedelmi listaár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #1
    Csak jönne már és lássuk milyen lesz!