Gyurkity Péter

Torrentoldalon teszteli chipjeit az AMD

Érdekes lépésre szánta el magát az AMD, amikor úgy döntött, hogy vadonatúj, sorozatgyártásra még nem kész Opteron processzorait többek között a kiadók által beperelt isoHunt oldalán próbálja ki.

Több forrás is beszámolt a processzorgyártó döntéséről, amelyről csak azután szereztek tudomást, hogy az isoHunt legénysége saját fórumában köszönte meg az AMD illetékeseinek figyelmességét és kitüntetett bizalmát. Történt ugyanis, hogy a gyártó által jelenleg is tesztelt négymagos Opteron 2352 chipeket a népszerű torrentindexelő oldal rendelkezésére bocsátották, hogy az adatbázist kiszolgáló szerverpark részeként teszteljék azok teljesítményét és megbízhatóságát.

Az átadott két darab Opteron erőmű körül némi kavarodás támadt, mivel egyesek arról adtak hírt, hogy ezek a processzorok már a B3-steppingre épülnek és így teljes mértékben kiküszöbölik a TLB-hibaként emlegetett problémát, amely oly sok fejfájást okozott az AMD mérnökeinek. Hamarosan világosság vált azonban, hogy nem erről van szó, hiszen a korai tesztpéldányok az eredetileg is hibás 2350-es sorozat egyenesági leszármazottai és az isoHunt adatbázisában a BIOS-javítással és anélkül tesztelik folyamatosan a processzorok teljesítményét. Mindazonáltal az oldalnál nagyon örülnek a két chipnek, hiszen ezek még a hibával együtt is nagy lökést jelentenek a hardveres hátteret illetően.

Az isoHunt természetesen folyamatosan beszámol a gyártónak a chipek állapotáról, így több más partnerrel együtt segítenek a processzorgyártónak a tesztelésben és a hiba javításában, pontosabban annak esetleges megkerülésében. Az sem mellékes, hogy a BIOS-javítás milyen következményekkel jár a teljesítményre nézve, korábban ugyanis sokan panaszkodtak ezzel kapcsolatban, mondván, hogy a javítással érezhetően esett a sebesség.

A lépés igazi érdekessége azonban, hogy az AMD egy olyan oldalt szemelt ki, amely jelenleg is bírósági perben kénytelen megvédeni magát a filmstúdiókkal és zenekiadókkal szemben. Kérdés, hogy ez a lépés milyen hatással lesz a két oldal, illetve a gyártó és a szórakoztatóipar viszonyára nézve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #17
    A MS nem egy site.
  • Zoleeca #16
    "tönkreveri AMD-t sebességben, fogyasztásban, tuningolhatóságban , árban egyaránt"

    Ezt szerintem gondold át megint.
    (függetlenül attól hogy Intel procim van)
  • Adenoma #15
    minden site ellen lehet per, ha jól tudom a microsoftot is perlik, és nem a nagy fimlstúdió, hanem az EU. EU>filmstúdiók? EU<Filmstúdiók? mikor vagyok nagyobb szarba, ha az EU, vagy ha a filmstúdiók akarják a seggem?
  • tomcs #14
    azert tesztelni elegge maceras dolog, eleve kritikus alkalmazasban szoba se johet, ott az a szokas hogy az egesz cucc beszerzesi araval azonos nagysagrendet koltenek csak a tesztelesre, mert vannak dolgok amiknek egyszeruen nem szabad leallni.

    isohunt nem ilyen, ha osszeborul akkor paran bazmegelnek egyet aztan megy az elet tovabb, senki se hal meg, nem veszti el a penzet, bolt nem esik el a beveteltol, stb. plusz vszeg akik uzemeltetik ertenek a rendszerhez, tisztaban vannak vele hogy egy hibajelentes nem annyi hogy "nem mukodik" hanem reszletes log, stb.

    a teszteredmenyek elo rendszerbol jonnek ami sokkal tobbet er mint vmi szintetikus, isohunt kapott ingyen procit, szoval ez igy valoszinuleg megerte mindket oldalnak.
  • DjDano #13
    Lehet hogy jó PR fogás, de én ettől nem fogok AMD procit venni az tuti, pláne hogy Intel tönkreveri AMD-t sebességben, fogyasztásban, tuningolhatóságban , árban egyaránt :)
  • CybeRick #12
    Minden warez fan AMD párti lesz ezentúl? A jogvédők meg csak Intelt vesznek? Na nem. Ez tényleg csak PR fogás, és egészen jó! ÉS az IsoHunt-nál tényleg számít a terhelhetőség "ugyebár"
  • debut12 #11
    Aztán majd az Intel jól lefoglaltatja az "illegális tartalommal bíró szervereket"
    Mekkorát röhögnék, ha tényleg lefoglalnák, de gondolom ez csak idehaza fenyegetné...
  • dez #10
    Miért is? Ja, hogy az idióta reklámod benyomáysa volt a lényeg.
  • M0RN1NGST4R #9
    merész
  • janicroft #8
    Nekem éppen ettől nőtt a szememben! Mert meg merik ezt húzni. Egyébként tisztán PR fogás ez az egész.