JohnnyCage

Az AMD teljesítményinformációi három új Opteront jeleznek

Az Advanced Micro Devices (AMD) weboldalán elérhető Opteron teljesítményinformációk között három olyan modell adatai is szerepelnek, amelyek még nem jelentek meg a piacon.

Mindez a társaság végrehajtott Opteron árcsökkentésével együtt az új modellek közelgő debütálására utal. A processzorgyáró AMD weboldalán elérhető teljesítménytesztben a kilenc korábban bejelentett Opteron változat mellett az Opteron 146, 246, és 846 chipek adatai is szerepelnek.

A 2,0 GHz-es x46-os változatokból az Opteron 246 processzor kiadását az IBM is előjelezte, mivel a társaság új eServer 325 rendszerei ilyen chipre épülnek. A korábbi példa alapján azonban most is elképzelhető, hogy az 1 - 2 processzoros szerverekbe és munkaállomásokba szánt Opteron 246 valamivel hamarabb jelenik meg a piacon, mint az egyutas rendszerekbe készülő 146, vagy a 4 - 8 processzoros számítógépeket célzó 846.

A három új Opteron modell csak teljesítménynövekedést fog hozni elődjeihez képest, architekturális változtatást nem hajtott végre az AMD a processzorokon. A társaság egyelőre nem kívánta kommentálni az új chipek megjelenéséről szóló híreket.

A 64/32 bites Opteron processzorok április óta érhetőek el a piacon, és meglehetősen kedvező teljesítményértékeléseket kaptak, mondta Dean McCarron, a Mercury Research elemzője, aki hangsúlyozta, hogy az AMD elsősorban az Intel Xeon chipek ellenfelének szánja a chipeket, és nem az Itanium 2-vel kívánja azokat szembeállítani.

McCarron szerint az AMD ezidáig 8 ezer - 10 ezer Opteron chipet adott el, amely megfelel a Mercury várakozásainak. Bár ez a szám nem nagy, közismert, hogy a szerverek vásárlói meglehetősen konzervatívak, és nem szívesen váltják le a bevált megoldásokat. A processzorok eladásait a közeljövőben jelentősen fellendítheti a Microsoft Windows Server 2003 Opteron változatának megjelenése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HappyBoy #2
    Szerintem elég kevés, ahhoz képest, hogy már hónapok óta a piacon van. Bár a tervezése nem került talán olyan sokba, és gyorsabban elkészült, mint az Intel Itanium.