Spencer

Nagy méretű új Eizo és LG LCD monitorok

Az elmúlt napokban New Yorkban megrendezett CeBIT America nem volt híján vadonatúj, nagy méretű LCD monitor újdonságoknak, hiszen többek közt például az Eizo Nanao és az LG Electronics is ezt a rangos rendezvényt használta fel arra, hogy bejelentse legújabb high-end kategóriás LCD kijelzőit.

Mindkét gyártó újdonságai a 3000 dollár körüli ársávban helyezkednek el, és várakozások szerint már a jövő hónapban világszerte megvásárolhatóak lesznek.

Az Eizo Nanao által az amerikai CeBIT-en bemutatott 21 colos képátlójú ColorEdge CG21-et, illetve a 18 colos képátlójú ColorEdge CG18-ot a gyártó elsősorban azon professzionális grafikus felhasználóknak szánja, akik számára rendkívüli fontossággal bír az eddig leginkább csak a hagyományos katódsugárcsöves monitorok nyújtotta precíz színmegjelenítés. Ezzel szemben az LG Electronics által most bejelentett Flatron L2320A típusjelzésű, 23 colos képátlóval rendelkező LCD újdonság várhatóan nem annyira a dolgozószobák, mint inkább a nappalik dísze lesz, annál is inkább, mert az LG újdonsága mellé két nagyteljesítményű hangfal is jár.



Az Eizo Nanao munkatársai elmondták, hogy a 21 colos ColorEdge CG21 2899 dolláros, vagyis mintegy 650 ezer forintos, a 18 colos ColorEdge CG18 pedig 1859 dolláros, vagyis megközelítőleg 415 ezer forintos áron lesz kapható. A gyártó képviselői elismerték, hogy ezen árak némileg magasabbak a konkurencia árainál, azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a ColorEdge technológia révén a cég új LCD monitorai most először képesek ugyanolyan színhűséget biztosítani, mint a katódsugárcsöves monitorok, ennek pedig természetesen megvan a maga ára. A professzionális felhasználók közül eddig sokan a nem megfelelő színminőség miatt nem vásároltak LCD monitorokat, mostantól azonban már nyugodtan megtehetik, ugyanis itt vannak az Eizo ColorEdge monitorai - nyilatkozta Kazuyuki Kajikawa, az Eizo szóvivője.

Az LG Electronics által bemutatott Flatron L2320A típusjelű multimédiás LCD monitor 3099 dollárba, vagyis mintegy 695 ezer forintba kerül. Ezen nem kevés pénzért a vásárlók egy 16:9-es képarányú, 1920 x 1200 pixeles felbontású high-end kategóriás LCD monitort kapnak. A gyártó egyébként ígéretet tett arra, hogy a most debütált 23 colos modell hamarosan 30, 40, illetve 50 colos társakat fog kapni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Poki #14
    Persze kipróbálnám a TFT-t is ha lenne rá keretem.
  • Poki #13
    Hát én úgy tudom sok gyártó nem állítja le a CRT fejlesztését, mivel még most is sok pénz van belőle. Egyre jobbat lehet abból is kihozni, és már nem annyira jelentős az a villódzás.
    Én is szeretném betartani, hogy csak 6 órát töltök a melónál monitor előtt, de ez nem mindig megy (legfeljebb ha minden órában elmegyek 10 percre cigizni, kávézni, sétálni, dumálni). Lehúzom itt a melót, aztán otthon is bírok még ücsörögni a gép előtt 2-3 órát.
  • Inquisitor #11
    "Nos ay LCD sugárzása konvergál a 0 felé."
    Ühüm. Nem mintha a CRT-nek manapság olyan nagy lenne, igaz az is inkább a háta mögött fejt ki negatív hatást.
    Ellenben az elektroszmog ott van MINDEN elektromos berendezés körül, a TFT esetén is ;)

    Egyébként lehet, hogy egyeseknek titok, de a monitorsasolás által bekövetkezett szemromlás 90-95%-át a közelre való fokuszálás okozza, tehát ha TFT-t használsz ... :)

    Ellenben valóban nem vollog és kevésbé fárasztja a szemideget. Ellenben van a fix felbontás vs randa kép egyébb felbontásban, színhűség problémák (állítólag a papíron 16M TFT-k is csak 262e színt tudnak) és a rendkívűl lassú képfrissítés még 16ms esetén is.
  • RelakS #7
    Az LCD nem villog, viszont fostalicska szinei vannak - a CRT-hez képest

    Mindenesetre 21 (vagy 24) colos, 1600x1200-as LCD a Media Marktban 1 milla :)
  • Poki #6
    Szerintem az LCD sem kíméli kevésbé a szemedet, de én sem ültem még fél napot LCD előtt csak CRT-nél. Ha meg félted a szemed, felraksz egy monitorszemüveget, kb. 10000 Ft. Ez még minid olcsóbb mint egy LCD. Mondjuk az LCD hátránya a láthatósági szög. De ez néha előny ha a melóhejeden pornó site-okat nézel akkor van időd atkapcsolni alt+tab-al mikor bejön a BOSS és meglátná mire élvezkedik a kedves alkalmazott (mire bassza el a pénzét). :)
    Melóhelyen LG van. nem a legjobb de elmegy. Otthon meg EIZO-t használok. Mostmár figyelek melózásnál, hogy ne töltsek 6 óránál többet a monitor előtt.
  • Close #3
    "A professzionális felhasználók közül eddig sokan a nem megfelelő színminőség miatt nem vásároltak LCD monitorokat"

    Ezután sem fognak az áruk miatt, amikor a katódsugaras monitorok a harmadába, negyedébe kerülnek még mindig... :-)))
  • [HUN]PAStheLoD #1
    aztakurva ez jó nagy...