JohnnyCage

Ballmer mégsem közölte az Xbox 2 kiadási idejét

A japán Nihon Keizai Shimbun visszavonta egy, a napokban megjelent írását, amely szerint a Microsoft vezérigazgatója 2006-ra várja az Xbox következő változatának piaci bevezetését.

A Nihon Keizai Shimbun japán napilap a napokban egy olyan cikket közölt le, amely szerint Steve Ballmer, a szoftveróriás vezérigazgatója közelmúltbeli tokiói látogatása során bejelentette: Az Xbox 2 Japánban fog debütálni, méghozzá 2006-ban. A Microsoft ezt követően kiadott egy sajtóközleményt, amely szerint a társaság egyelőre semmilyen jövőbeli Xbox változattal kapcsolatban nem tett hivatalos bejelentést.

Nem sokkal később fény is derült a tévedésre, amelyet a japán napilap egyik cikkírója követett el. A lap eredeti írása szerint maga Ballmer jelentette be, hogy az Xbox 2 várhatóan 2006-ban jelenik meg. Mint később azonban kiderült, a cikkíró valójában azt akarta kifejezni, hogy az Xbox 2 az elemzők általános várakozása szerint 2005-ben debütál. Ezen a ponton egy másik tévedés is bekerült a cikkbe, mivel abban 2006-os dátum szerepelt.

A napilap azóta hivatalosan is visszavonta a Ballmernek tulajdonított bejelentést.

Az Xbox 2-vel kapcsolatos információk így továbbra is csak hírforrások jelentéseire, illetve találgatásokra alapulhatnak. Az elkövetkező évekre várható konzolról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy várhatóan ATI grafikus alrendszer lesz benne, miután az nVidia a jelenlegi Xbox-szal kapcsolatos nézetelterések miatt nem kíván részt venni a projektben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • c0l0s #4
    sony 2006 ot mond..bejelenti az ms is.. hogy ok is 2006 osak..sony bejelenti hogy ők nem 2006 ban, erre az ms is bejelenti hogy ök neeem..:)
  • gz_8 #3
    Tudom, hogy tudod, hogy tudom :)