JohnnyCage

Már augusztusban megjelenhetnek az első Athlon 64-esek

A tervezettnél valamivel korábban, már augusztus folyamán megjelenhetnek a piacon az első Athlon 64-es processzorok, de az AMD kezdetben csak kisebb mennyiséget szállít a chipekből.

Egyes, a társasághoz közeli hírforrások jelentése szerint az Advanced Micro Devices (AMD) a tervezett szeptember végi időpontnál korábban, augusztusban dobja piacra az x86-64 architektúrára épülő, fogyaszói PC-kbe szánt Athlon 64 processzorokat.

Az AMD hivatalosan annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy a társaság nem módosította Athlon 64 ütemtervét. Egyes vezető alaplapgyártók, mint az ASUSTeK Computer és a Gigabyte Technology azonban azt közölték, hogy a társaság hamarabb tervezi leszállítani az első Athlon 64 processzorokat. Az alaplapgyártók szerint az AMD értesítette őket, hogy két Athlon 64 modell, a 3100+, és a 3400+ modelljelzésű változat kisebb mennyiségben már augusztustól elérhető lesz a piacon.

Az Athlon 64 szélesebb körű elterjedésére az idei évben azonban semmiképpen nem lehet számítani, mivel a társaság az év végéig mindössze 200 ezer - 300 ezer darab ilyen processzort tervez leszállítani.

A mostani hírek mindenesetre arra engednek következtetni, hogy az Athlon 64 a sorozatos késések után az idei év második felében már ténylegesen megjelenik a piacon. A chip kis gyártási mennyisége miatt a jövő év elejéig azonban aligha fog jelentős hatást gyakorolni az Intel Pentium 4 szegmensre.

Ami a chipkészleteket illeti, a VIA Technologies a K8T800, K8M800, és K8T890 megoldásokat fogja kínálni az Athlon 64-hez, az nVidia pedig a Crush K8, K8S, valamint K8 Pro lapkakészletekkel várja az új processzor debütálását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #2
    Lássuk! Aztán majd mondjuk, hogy megláttuk és nem győztünk nézni :)
  • item #1
    hmm király,