Spencer

Kezdődik a CeBIT America

A világ legnagyobb technológiai szakkiállításának, a CeBIT-nek az Egyesült Államokbeli verziója, az elkövetkezendő napokban megrendezendő CeBIT America nem sok hasonlóságot mutat a többi ilyen jellegű szakmai rendezvénnyel.

Tény, hogy a mostani New York-i CeBIT America-n várhatóan számos kéziszámítógép, notebook, illetve vezeték nélküli eszköz újdonságot fognak bemutatni, azonban ez a kiállítás mégis teljesen más lesz, mint a németországi Hannoverben évről évre megrendezett CeBIT, vagy az amerikai Comdex. Mondom ezt elsősorban azért, mert míg a német CeBIT elsősorban egy több százezer látogatót vonzó, látványos és felettébb érdekes rendezvény, addig a CeBIT America-n leginkább csak a cégvezetők találkoznak egymással.

A CeBIT America az elmúlt években ilyenkor, júniusban megrendezett PC Expo-t hivatott felváltani, azonban maguk a rendezők is tisztában vannak azzal, hogy a mostani rendezvény nem lesz képes annyi látogatót vonzani, mint az egykori PC Expo kiállítások. Mark Dinenn, a CeBIT America ügyvezető igazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a kiállításra összesen mintegy 20-25 ezer látogatót várnak, mely látogatószám nagy része közép- és nagyméretű vállalatok vezetőiből tevődik majd össze. Dinenn szerint a CeBIT America esetében elsősorban nem azon van a hangsúly, hogy a cégvezetők találkozhassanak egymással, és kisebb-nagyobb üzleteket hozhassanak tető alá. Nem egy óriási látványos rendezvényt akarunk szervezni, hanem sokkal inkább egy minőségi kiállítást - mondta Dinenn.

Tudni lehet, hogy a nagy számítógépgyártó cégek közül a Dell Computer nem, vagy tulajdonképpen csak jelképesen kívánja képviseltetni magát a CeBIT America-n, ezzel szemben a Hewlett-Packard az IBM-hez, illetve a Sun Microsystems-hez hasonlóan ezen a kiállításon kívánja bejelenteni számos új termékét és technológiáját. A Hewlett-Packard az amerikai CeBIT-en mutatja majd be többek közt azt az új, nc4000 típusjelzésű notebookját, mely többek közt egy 1,4-1,6 GHz-es Pentium M processzorral, egy 12,1 colos LCD kijelzővel, valamint egy 802.11b kompatibilis vezeték nélküli kontrollerrel rendelkezik, és 1700-2000 dollárba kerül. A CeBIT America-n ezenkívül képviselteti majd magát a Palm, az NTT DoCoMo, a Gateway, a Toshiba, az Intel, a Microsoft, valamint a legújabb, immár mindhárom újraírható DVD szabvánnyal kompatibilis DVD-íróját először itt bemutató Iomega.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!