Franczy

Számos újdonság várható a Comdexen

Las Vegas-ban napokon belül kezdetét veszi az informatikai világ egyik legrangosabb rendezvénye, az idei őszi Comdex, így most tekintsük át röviden, hogy milyen újdonságokra, bejelentésekre lehet számítani ezen szakmai konferencia és kiállítás kapcsán!

Elsőként foglalkozzunk talán a szebb napokat is látott Advanced Micro Devices-zel (AMD), mely chipgyártó várhatóan a mostani Comdexet kívánja felhasználni arra, hogy bejelentse: szerződést kötött egy a Fortune 500-as listán is szereplő nagyvállalattal. Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója a várakozások szerint kedd reggel tartja meg Comdexes előadását, melyben Ruiz állítólag külön ki kívánja emelni, hogy a Hewlett-Packard vadonatúj Compaq D315-ös asztali számítógépeiben a cég különböző processzorai teljesítenek szolgálatot.

Amennyiben igazak a pletykák, a Dell Computer a mostani Comdexen jelenti majd be, hogy a high-end kategóriás szerverek számítógépek piacán az Intel-féle Itanium 2, illetve a konkurens AMD-féle Opteron processzoroknak szán nagyobb jövőt. A Dell Computer képviselői korábban többször is azt nyilatkozták, hogy a cég vezetősége mindkét chip jövőbeli alkalmazási lehetőségét alaposan meg kívánja vizsgálni, ezt követően pedig várhatóan még az idei évben döntés születik majd az üggyel kapcsolatban.

A japán NEC az idei őszi Comdexen kívánja lerántani a leplet legújabb high-end kategóriás szerveréről, a TX7-ről, mely nem kevesebb mint harminckét darab Intel Itanium 2 processzorral van felvértezve. Az elsősorban ServerWorks nevezetű részlegéről ismert Broadcom a kiállítás keretein belül mutatja be a pengeszerverek piacára szánt legújabb termékeit, a világ legnagyobb chipgyártójaként nyilvántartott Intel munkatársai pedig várhatóan vadonatúj szerver chipsetekről fognak előadásokat tartani.

A Comdexen kéziszámítógép újdonságokból sem lesz hiány, hiszen például a Dell Computer ezen kiállításon mutatja be Axim x5 típusjelzésű első kéziszámítógépeit, a konkurens Hewlett-Packard pedig két vadonatúj iPaq bemutatását tervezi a Comdexen. Végül pedig mindenképp említést kell tennünk az idei Comdex várhatóan egyik legnagyobb durranásáról, az Nvidia-féle NV30-as grafikus processzorról, mely azonban a kereskedelmi forgalomban minden valószínűség szerint csak a jövő év elején fog megjelenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!