JohnnyCage

Elmarad a jövő évi, tokiói Macworld Expo

Az IDG World Expo által rendezett MacWorld Expo Tokio a jövő évben elmarad, közölte az IDG egyik szóvivője, aki a döntés okaként a kiállítók érdeklődésének hiányát jelölte meg.

"Az IDG World Expo Japan úgy döntött, hogy 2003-ban nem rendezi meg a MacWorld Expo Tokio kiállítást, mivel a kitűzött határidőig nem jelentkezett elég kiállítani szándékozó társaság" - közölte az IDG egyik képviselője egy e-mailben. A döntés a képviselő szerint csütörtökön született meg.

Az IDG a közelmúltban kisebb összetűzésbe került a Mac számítógépeket gyártó Apple Computerrel, mivel a társaság Bostonban szeretné megrendezni a jövő év első amerikai MacWorld Expóját. Az Apple azonban mindenképpen azt szeretné, ha a kiállítás San Francicso-ban lenne, és egy esetleges bostoni kiállításon nem hajlandó részt venni. Az Apple Computer azt is kilátásba helyezte, hogy nem képviselteti magát a jövő júliusi, New York-i MacWorld Expo-n sem.

A hírt sem az Apple Computer, sem az IDG World Expo nem kívánta kommentálni.

A japán MacWorld Expót rendszerint februárban vagy márciusban rendezik meg Tokióban. Az Apple az idei évben egy nagykapacitású adattárolóval rendelkező iPod lejátszót, valamint egy nagyfelbontású, 23 colos LCD monitort dobott piacra a rendezvényen.

Az IDG közleményében tudatta, hogy a társaság a jövő évi, japán MacWorld Expo elmaradása ellenére 2003-ban is számos rendezvényt kínál a Mac felhasználók számára. Jelenleg komoly bizonytalanság övezi azonban a társaság IDG World Expo Japan részlegét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #1
    Erre csak annyit, hogy a japánok meg vannak őrülve a design-ért, és van ott rendesen felvevőpiac az Apple termékek számára...