Csabi

Macworld Expo előzetes

A január 7-11. között megrendezésre kerülő Macworld Expo az év jelentősebb informatikai eseményei közé sorolható. A hírek szerint a rendezvényen körülbelül 300 cég fog részt venni, amelyek számos új terméket mutatnak majd be. Ezek között lesznek hardvereszközök, szoftverek és különböző szolgáltatások is, amelyek többsége természetesen Mac OS X kompatibilis. A cégek reménye szerint a kiállításon minden felhasználó találni fog számára fontos és érdekes újdonságokat.

Az Apple Computer a kiállításon megjelenő új termékeivel kapcsolatban egyelőre nem közölt részletes információkat. Szakemberek szerint a cég bemutatja majd az új iMac számítógépeit, amelyek lapos monitorral lesznek megvásárolhatók. Gillian Munson, a Morgan Stanley egyik elemzője elmondta, hogy az Apple ebben a hónapban várhatóan 100 ezer darab új iMac számítógépet fog gyártani.


A SpyMac.com értesülései szerint az Apple egy igazi meglepetést is tartogat a Macworld Expora, ugyanis elképzelhető, hogy egy teljesen új, iWalk nevű kéziszámítógépet is bemutat. Az eddig megjelent hírek alapján elmondható, hogy az iWalk valamivel nagyobb a jelenleg kapható PDA-knál, és egy beépített kézírásfelismerő rendszer is helyet kapott benne. A készüléken megtalálható egy FireWire és két audio csatlakozó valamint valószínűleg egy Gigawire port is.

A Mac OS operációs rendszerekkel kompatibilis szoftvereket fejlesztő cégek már nem titkolóznak annyira, mint az Apple. A Connectix képviselője például elmondta, hogy a kiállításon bemutatják majd a legújabb Virtual PC for Mac alkalmazásukat, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók Mac OS 9 vagy Mac OS X operációs rendszerek alatt windowsos szoftvereket futtathassanak, és eddig csak PC-kel együttműködő internetes szolgáltatásokat vehessenek igénybe. A ThinkFree a jövő héten kiadja a ThinkFree Office nevű, Java alapú irodai szoftvercsomagját, amely kompatibilis a Microsoft Office alkalmazásokkal is. A Roxio pedig bemutatja majd a legújabb Mac OS kompatibilis CD és DVD író szoftverét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #3
    Itt az új iMac:
    http://www.thinksecret.com/features/mwsf02imac.html
  • braindance #2
    Khmm. A spymac-en fent levő tákolmány annyira fake, hogy az már ordít róla.

    Akkor már inkább nézzétek meg az egyik LCD iMac design pályázatot:
    http://www.geekculture.com/joyoftech/joyarchives/joycontests/LCDentries.html

    Hétfő délután (magyar idő szerint hattól nyolcig) akinek van kedve és sávszélessége, az megnéheti az élő quicktime feedet itt:
    http://stream.apple.akadns.net/