JohnnyCage

A Micron megkezdte a GDDR3 memóriák szállítását

Az amerikai Micron Technology bejelentése szerint a társaság a napokban megkezdte az újgenerációs GDDR3 memóriák szállítását a grafikus processzorokat gyártó ATI Technologies és nVidia cégekhez.

Az új, csúcsteljesítményű grafikus kártyákba szánt GDDR3 memóriákat a Micron a társaság 110 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiájával készíti. A világ második legnagyobb DRAM memóriagyártója szerint az új GDDR3-SDRAM memóriák a világ leggyorsabb memóriáit testesítik meg mind kivezetésenkénti, mind pedig teljes adatátviteli sebességükkel.

Az új GDDR3 kétszer gyorsabb, és feleakkora fogyasztással rendelkezik, mint a jelenlegi leggyorsabb változatok. A Micron új GDDR3 chipjei 6,4 GBájt/s sávszélességre képesek, amely kivezetésenként 1,6 GBájt/s sebességet jelent.

"A sebesség és a fogyasztás két olyan kritikus tényező, amely meghatározhatja a memóriák sikerét a nagyteljesítményű grafikus kártyák piacán" - mondta Terry Lee, a Micron Computing and Consumer Group csoportjának fejlett technológiákkal, és stratégiai marketinggel foglalkozó igazgatója.

Az új GDDR3 chipek eleinte elsősorban a nagyteljesítményű grafikus kártyákon, valamint egyes hálózati megoldásokban lesznek megtalálhatóak, később azonban más eszközökbe is bekerülhetnek. Mint Joe Marci, az ATI Technologies technikai igazgatója elmondta, a társaság szorosan együttműködött a Micronnal a GDDR3 memóriák kifejlesztésében. A DDR3 technológia szabványosításával jelenleg foglalkozik a JEDEC Solid State Technology Association szövetség.

Bryn Young, az nVidia Corp. memória marketinggel foglalkozó igazgatója elmondta, hogy az nVidia jelentős teljesítménynövekedést vár az új GDDR3 memóriáktól a következő generációs grafikus megoldásokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CH4R1ie #1
    És az nVidia nem vette ki a részét a fejlesztésből? Talán az ő kártyáikon nem is fog olyan jól működni, mint az ATI-én ;-)